Tarta z łososiem, koperkiem i ziemniakami

Tarta z łososiem, koperkiem i ziemniakami
Przepis łosoś, koperek & tarta ziemniaczana może być wykonane w mniej więcej 1 godzinę i 5 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 303 kalorie, 11g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Na 2,23 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 80 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jeśli masz skórkę z limonki, nowe ziemniaki, koperek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 53%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Tarta z wędzonym łososiem, koperkiem i cebulą, Sałatka Z Łososia, Ziemniaków I Koperku, oraz Sałatka Z Łososia I Ziemniaków Z Sosem Cytrynowo-Koperkowym.

Instrukcje

1
Piekarnik do 190C / wentylator 170C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Rozwałkować ciasto i wyłożyć płytką puszkę o średnicy 28 cm. Obetnij brzegi, następnie wyłóż papierem do pieczenia i fasolą. Umieścić na blasze do pieczenia, piec przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
3
Wyjąć papier i fasolę, a następnie piec przez 5 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
4
Ziemniaki gotować we wrzącej osolonej wodzie przez 6-8 minut do miękkości, następnie odcedzić. Ubij śmietanę, jajka, koperek, skórkę z limonki, sól i pieprz. Połowę ziemniaków rozsypać na dnie pudełka na ciasto, a następnie włożyć połowę pasków łososia w szczeliny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
5
Wlać ponad połowę mieszanki jajek, następnie ułożyć pozostałe ziemniaki na kawałkach łososia i umieścić pozostały łosoś w szczelinach między nimi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
6
Wylać resztę mieszanki jajek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
7
Piec przez 25 minut, aż wierzch będzie lekko zabarwiony i jędrny w dotyku. Schłodzić przez 10 minut przed wyjęciem z puszki, następnie podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej posypane dodatkowym koperkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
"Nasze Indian Wells Chardonnay zapewnia atrakcyjny tropikalny charakter owoców typowy dla ciepłych miejsc, takich jak Wahluke Slope. Lubię ten dojrzały ananas Chardonnay i toffi maślane smaki i bogatą, kremową konsystencję. Spróbuj z przegrzebkami, krewetkami lub makaronem z bogatymi sosami."- Bob Bertheau
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia7
Magazyn