Tarta z łososiem, koperkiem i ziemniakami
Przepis łosoś, koperek & tarta ziemniaczana może być wykonane w mniej więcej 1 godzinę i 5 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 303 kalorie, 11g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Na 2,23 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 80 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jeśli masz skórkę z limonki, nowe ziemniaki, koperek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 53%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Tarta z wędzonym łososiem, koperkiem i cebulą, Sałatka Z Łososia, Ziemniaków I Koperku, oraz Sałatka Z Łososia I Ziemniaków Z Sosem Cytrynowo-Koperkowym.
Instrukcje
Piekarnik do 190C / wentylator 170C / Gaz
Rozwałkować ciasto i wyłożyć płytką puszkę o średnicy 28 cm. Obetnij brzegi, następnie wyłóż papierem do pieczenia i fasolą. Umieścić na blasze do pieczenia, piec przez 10 minut.
Wyjąć papier i fasolę, a następnie piec przez 5 minut więcej.
Ziemniaki gotować we wrzącej osolonej wodzie przez 6-8 minut do miękkości, następnie odcedzić. Ubij śmietanę, jajka, koperek, skórkę z limonki, sól i pieprz. Połowę ziemniaków rozsypać na dnie pudełka na ciasto, a następnie włożyć połowę pasków łososia w szczeliny.
Wlać ponad połowę mieszanki jajek, następnie ułożyć pozostałe ziemniaki na kawałkach łososia i umieścić pozostały łosoś w szczelinach między nimi.
Wylać resztę mieszanki jajek.
Piec przez 25 minut, aż wierzch będzie lekko zabarwiony i jędrny w dotyku. Schłodzić przez 10 minut przed wyjęciem z puszki, następnie podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej posypane dodatkowym koperkiem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
![Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay]()
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
"Nasze Indian Wells Chardonnay zapewnia atrakcyjny tropikalny charakter owoców typowy dla ciepłych miejsc, takich jak Wahluke Slope. Lubię ten dojrzały ananas Chardonnay i toffi maślane smaki i bogatą, kremową konsystencję. Spróbuj z przegrzebkami, krewetkami lub makaronem z bogatymi sosami."- Bob Bertheau