Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 758 kalorii, 13g białka, oraz 33g tłuszczu każdy. Na $1.6 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka wody, masła, cukru granulowanego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Sernik z truskawkami i śmietaną ze skórką precla, Tarta z truskawkami i śmietaną, oraz Tarta z truskawkami i śmietaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 350 ° F/180 ° C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
1
Włóż precle do zamykanej plastikowej torby i zmiażdż je wałkiem do ciasta na kawałki, które nie są większe niż 1/4 cala/6 mm. (lub pulsuj precle w robocie kuchennym, jeśli wolisz.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Precle
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
Torby Ziploc
Wałek Do Ciasta
2
Do średniej miski wlać pokruszone precle i ich okruchy, wymieszać z masłem i brązowym cukrem. Naciśnij mieszaninę skorupy na dnie patelni sprężynowej 9-in/23-cm, równomiernie pokrywając dno patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy Cukier
Precle
Masło
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Springform
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Piec skorupę, aż jest lekko tosty, 10 do 12 protokół. Będzie miękki i puchaty po pierwszym wyjęciu z piekarnika, ale stwardnieje, gdy się ostygnie. Odstawić skórkę do całkowitego ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
4
Umieść miskę miksera stojącego i mocowanie bicza w zamrażarce na 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Stojący
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Do miksera przymocuj miskę i końcówkę trzepaczki i wlej śmietanę. Zacznij ubijać śmietanę na średniej prędkości. Kiedy zacznie gęstnieć, wlej 2 łyżki granulowanego cukru i wanilię. Mieszankę śmietanową ubijać na średniej prędkości, aż do uzyskania miękkich szczytów. (Gdy zanurzysz łyżkę w bitej śmietanie i wyciągniesz ją, krem powinien utworzyć szczyt, który zwija się z powrotem na siebie.) Odstawić 1 1/2 szklanki/360 ml bitej śmietany w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Granulowany
Bita śmietana
Wanilia
Krem
Pasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Pozostałą bitą śmietanę przełożyć do osobnej miski, przykryć i wstawić do lodówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Pozostałą 1/2 szklanki / 100 g cukru granulowanego i twarogu umieścić w misce miksera stojącego. Za pomocą uchwytu wiosła, ubić cukier i ser śmietankowy razem na średniej prędkości, aż kremowy, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Serek śmietankowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Stojący
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Wyjmij miskę z miksera i wymieszaj zarezerwowane 1 1/2 szklanki bitej śmietany z mieszanką twarogu, aż będzie jednorodna.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana
Serek śmietankowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Na ostudzoną skórkę równomiernie rozprowadzić nadzienie z serem śmietankowym. Pamiętaj, aby całkowicie pokryć skórkę, rozprzestrzeniając nadzienie na krawędzie patelni. Użyj wilgotnego ręcznika papierowego, aby wytrzeć wszelkie plamki wypełnienia przylegające do boków patelni lub krawędzie tarty pojawią się niechlujne po usunięciu formy sprężynowej. Przechowywać w lodówce, aż schłodzone i zestaw, 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowy
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
Patelnia
10
W międzyczasie doprowadzić 1/2 szklanki/120 ml wody do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
11
Umieść proszek żelatyny w średniej żaroodpornej misce i zalej wrzącą wodą. Mieszać do całkowitego rozpuszczenia żelatyny. Wymieszać w pozostałej 1/4 szklanki / 60 ml zimnej wody. Pozostawić żelatynę do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
12
Gdy żelatyna ostygnie, ułóż truskawki, ścięte bokiem w dół, na nadzieniu z twarogiem, aby pokryć całą górną część tarty. Zacznij od wyłożenia krawędzi tarty pierścieniem truskawek i udaj się do środka zgodnie z docelowym wzorem. Czubki jagód powinny być skierowane prosto w górę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowy
Truskawki
Jagody
żelatyna
13
Wlać żelatynę na warstwę truskawek i twarogu, pokrywając wierzchołki truskawek w żelatynie podczas nalewania. Przechowywać w lodówce, pokryte, aż żelatyna jest całkowicie ustawiona, co najmniej 1 godzinę. (Tarta może być schłodzona do 1 dnia przed podaniem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowy
Truskawki
żelatyna
14
Wyjąć boki patelni i przenieść tartę (jeszcze na bazie springform) na talerz do serwowania. Delikatnie przerabiać zarezerwowaną bitą śmietanę przez 10 do 15 sekund i układać ją na środku tarty, jeśli chcesz lub przekazać przy stole. Pokroić i podać natychmiast.