Tarta z truskawkami i śmietaną Retro
Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 758 kalorii, 13g białka, oraz 33g tłuszczu każdy. Na $1.6 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka wody, masła, cukru granulowanego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Sernik z truskawkami i śmietaną ze skórką precla, Tarta z truskawkami i śmietaną, oraz Tarta z truskawkami i śmietaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 ° F/180 ° C / Gaz
Włóż precle do zamykanej plastikowej torby i zmiażdż je wałkiem do ciasta na kawałki, które nie są większe niż 1/4 cala/6 mm. (lub pulsuj precle w robocie kuchennym, jeśli wolisz.)
Do średniej miski wlać pokruszone precle i ich okruchy, wymieszać z masłem i brązowym cukrem. Naciśnij mieszaninę skorupy na dnie patelni sprężynowej 9-in/23-cm, równomiernie pokrywając dno patelni.
Piec skorupę, aż jest lekko tosty, 10 do 12 protokół. Będzie miękki i puchaty po pierwszym wyjęciu z piekarnika, ale stwardnieje, gdy się ostygnie. Odstawić skórkę do całkowitego ostygnięcia.
Umieść miskę miksera stojącego i mocowanie bicza w zamrażarce na 10 minut.
Do miksera przymocuj miskę i końcówkę trzepaczki i wlej śmietanę. Zacznij ubijać śmietanę na średniej prędkości. Kiedy zacznie gęstnieć, wlej 2 łyżki granulowanego cukru i wanilię. Mieszankę śmietanową ubijać na średniej prędkości, aż do uzyskania miękkich szczytów. (Gdy zanurzysz łyżkę w bitej śmietanie i wyciągniesz ją, krem powinien utworzyć szczyt, który zwija się z powrotem na siebie.) Odstawić 1 1/2 szklanki/360 ml bitej śmietany w małej misce.
Pozostałą bitą śmietanę przełożyć do osobnej miski, przykryć i wstawić do lodówki.
Pozostałą 1/2 szklanki / 100 g cukru granulowanego i twarogu umieścić w misce miksera stojącego. Za pomocą uchwytu wiosła, ubić cukier i ser śmietankowy razem na średniej prędkości, aż kremowy, o 2 protokół.
Wyjmij miskę z miksera i wymieszaj zarezerwowane 1 1/2 szklanki bitej śmietany z mieszanką twarogu, aż będzie jednorodna.
Na ostudzoną skórkę równomiernie rozprowadzić nadzienie z serem śmietankowym. Pamiętaj, aby całkowicie pokryć skórkę, rozprzestrzeniając nadzienie na krawędzie patelni. Użyj wilgotnego ręcznika papierowego, aby wytrzeć wszelkie plamki wypełnienia przylegające do boków patelni lub krawędzie tarty pojawią się niechlujne po usunięciu formy sprężynowej. Przechowywać w lodówce, aż schłodzone i zestaw, 30 minut.
W międzyczasie doprowadzić 1/2 szklanki/120 ml wody do wrzenia na dużym ogniu.
Umieść proszek żelatyny w średniej żaroodpornej misce i zalej wrzącą wodą. Mieszać do całkowitego rozpuszczenia żelatyny. Wymieszać w pozostałej 1/4 szklanki / 60 ml zimnej wody. Pozostawić żelatynę do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Gdy żelatyna ostygnie, ułóż truskawki, ścięte bokiem w dół, na nadzieniu z twarogiem, aby pokryć całą górną część tarty. Zacznij od wyłożenia krawędzi tarty pierścieniem truskawek i udaj się do środka zgodnie z docelowym wzorem. Czubki jagód powinny być skierowane prosto w górę.
Wlać żelatynę na warstwę truskawek i twarogu, pokrywając wierzchołki truskawek w żelatynie podczas nalewania. Przechowywać w lodówce, pokryte, aż żelatyna jest całkowicie ustawiona, co najmniej 1 godzinę. (Tarta może być schłodzona do 1 dnia przed podaniem.)
Wyjąć boki patelni i przenieść tartę (jeszcze na bazie springform) na talerz do serwowania. Delikatnie przerabiać zarezerwowaną bitą śmietanę przez 10 do 15 sekund i układać ją na środku tarty, jeśli chcesz lub przekazać przy stole. Pokroić i podać natychmiast.
Przedruk za zgodą Precel Making at Home autorstwa Andrei Slonecker. Copyright © 2013 By Andrea Slonecker; photographs copyright © 2013 by Alex Farnum. Wydany przez Chronicle Books LLC.