Tarta z szynką, pomidorem i rukolą
Tarta z szynką, pomidorem i rukolą wymaga mniej więcej 1 godzina i 10 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 530 kalorii, 13g białka, oraz 39g tłuszczu. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 18 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka mąki, parmezanu, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak super spoonacular wynik 30%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Tarta Z Dzikimi Grzybami, Rukolą I Serem Pleśniowym, Tarta karczochowo - Bobowa z pesto z rukoli, oraz Wędzony pstrąg i rukola na plastrach jabłka.
Instrukcje
Umieść mąkę, polentę, masło i szczyptę soli w robocie kuchennym, a następnie whizz, aż mieszanina przypomina drobną bułkę tartą. Wlej parmezan i jajko, następnie przepuść przez 2 łyżki zimnej wody, aż mieszanina utworzy kulkę. Owinąć w folię spożywczą, a następnie schłodzić przez 30 minut.
Odkurz powierzchnię roboczą większą ilością polenty, a następnie rozwałkuj ciasto na grubość 1 Monety i wystarczająco szerokie, aby zmieścić 28-centymetrową tartę. Delikatnie włóż do etui, a następnie odetnij duże kawałki zwisającego ciasta (pozostaw trochę nadmiaru wystającego na brzegach, ponieważ ciasto kurczy się podczas gotowania). Schłodzić przez kolejne 30 minut.
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Umieść arkusz pergaminu do pieczenia w pudełku na ciasto, a następnie wypełnij fasolą do pieczenia.
Wyjąć fasolę i pergamin, następnie piec przez kolejne 5 minut lub aż ciasto będzie złote. Pozostawić do ostygnięcia. Użyj ząbkowanego noża, aby odciąć kawałki zwisającego ciasta, a następnie umieść ciasto na blasze.
Zmniejsz piekarnik do 180C / wentylator 160C / Gaz
Jajka i śmietanę ubić z odrobiną soli. Ułożyć szynkę, pomidory i rukolę w etui, a następnie zalać mieszanką jajeczną. Gotować przez 30 minut, aż jajko się ustawi. Można przygotować do 1 dnia i schłodzić.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Tarta świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "