Tarta Z Szyfonu Dla Miłośników Czekolady

Tarta Z Szyfonu Dla Miłośników Czekolady
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na desery,więc daj miłośnikom czekolady tarta Szyfonowa tarta spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 471 kalorii, 7G białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka śmietany, cukru, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Tort maślany z czekoladowym Ganache, Tarta Śmietankowa Z Dyni, oraz Miłośnicy Czekolady Potrójna Warstwa Kawy Karmel Czekoladowy Mus Ciasta dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Mąkę, proszek kakaowy i sól wymieszać w misce. Używając metalowego ostrza w robocie kuchennym, pulsuj masło i cukier puder razem, aż się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółty Owocowy Roll-upżółty Owocowy Roll-up
Papier RyżowyPapier Ryżowy
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Dodać mieszaninę mąki i kakao do miski robota kuchennego i pulsować, aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Dodaj jajko i pulse aż włączone. Wrzuć ciasto na plastikową folię lub do plastikowej torby i delikatnie zagniataj, aż ciasto się utrzyma. Spłaszczyć na 6-calowy dysk, przykryć folią (lub zamknąć plastikową torbę) i przechowywać w lodówce przez 30 minut (aż po prostu wystarczająco twarde, aby toczyć).
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Cukierki Life SaversCukierki Life Savers
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Pokroić Na Paski O Grubości 1/2 CalaPokroić Na Paski O Grubości 1/2 Cala
4
Rozwałkuj ciasto na 1/8-calowy okrąg pomiędzy 2 lekko posypanymi mąką arkuszami folii. Wymieszać ciasto na patelni. Załatać wszelkie otwory lub rozdarcia, naciskając w skrawki dodatkowego ciasta palcami. Przyciąć nadmiar ciasta tak, że nie ma 1/8 cala ciasta powyżej górnej krawędzi patelni (aby uwzględnić skurcz podczas pieczenia). Schłodzić przez 1 godzinę przed pieczeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Cukierki Life SaversCukierki Life Savers
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
5
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 191°. Lekko nakłuj skorupę widelcem. Jeśli używasz ciężarów ciasta: wyłóż skorupę pergaminem i wypełnij ciężarami ciasta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
6
Piec, aż ciasto pogłębi się w kolorze (ale nie brązowieje), około 12 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
1
Piec, aż ciasto pogłębi się w kolorze (ale nie brązowieje), około 12 minut. Sprawdzić po pierwszych 5 minutach; jeśli środek tarty puchnie w górę, delikatnie wcisnąć w dół z tyłu łyżki. Ostudzić całkowicie w patelni na tarcie na stojaku, około 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
1
Przynieść syrop kukurydziany, 3/4 szklanki cukru i 2 łyżki wody do wrzenia w 1 1/2 - do 2-quart ciężki rondel na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Gotować mieszaninę, bez mieszania, wirowanie patelni od czasu do czasu, aż topi się w głębokim złotym karmelu, 7 do 9 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy CukierPosypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Zdjąć rondel z ognia i dodać masło, ocet i szczyptę soli, wirując patelnię, aż masło się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Dodaj 1/3 szklanki śmietany i wanilii i gotuj na wolnym ogniu, mieszając, 1 minutę (sos będzie złoty brąz). SOS chłodny do ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
4
Podczas gdy sos jest chłodzenie, posypać żelatynę na pozostałe 2 łyżki wody w małym rondlu i odstawić 1 minutę, aby zmiękczyć, następnie podgrzewać na małym ogniu, aż do rozpuszczenia. Wymieszać z sosem maślanym i ostudzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Płatków Muesli Bez Rodzynek4 łyżki Płatków Muesli Bez Rodzynek
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
5
Białka ubić ze szczyptą soli w dużej misce z mikserem elektrycznym, aż utrzymają miękkie szczyty, następnie dodać pozostałą łyżkę cukru i nadal ubijać, aż białka po prostu utrzymać sztywne błyszczące szczyty. Delikatnie, ale dokładnie złożyć w sosie karmelowym. Pozostałą śmietanę ubij oczyszczonymi ubijakami, aż utrzyma sztywne szczyty, a następnie delikatnie, ale dokładnie złóż w mieszankę toffi. Delikatnie wlać Szyfon do schłodzonej skorupy ciasta, pozwalając mu kopiec, i schłodzić, odsłonięty, aż Zestaw, co najmniej 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
ButterscotchButterscotch
Wydrylowane Mrożone Wiśnie Cierpkie, Rozmrożone, Odsączone I OsuszoneWydrylowane Mrożone Wiśnie Cierpkie, Rozmrożone, Odsączone I Osuszone
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1
Pekan ugotować na maśle z solą na małej ciężkiej patelni na umiarkowanym ogniu, często mieszając, aż złoty, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
16 Miniaturowych Wafli Waniliowych16 Miniaturowych Wafli Waniliowych
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Całkowicie wyjąć z ognia i ostudzić orzechy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
3
Pozostawić tartę w temperaturze pokojowej, około 30 minut. Tuż przed podaniem posyp schłodzone orzechy wierzchem tarty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
1
Białka jaj w szyfonowym nadzieniu nie są gotowane, co może być niepokojące, jeśli salmonella jest problemem w Twojej okolicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn