Tarta z solonym miodem i czekoladą
Solone krówki miodowe i tarta czekoladowa trwa około 1 godzina i 35 minut od początku do końca. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 693 kalorie, 8G białka, oraz 48 g tłuszczu. Na 2,24 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako dość tani deser. Ten przepis z BBC Good Food ma 87 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz paczkę ciasta kruchego, czystego miodu, soli morskiej i kilku innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 46%, co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Tarta Miodowo-Orzechowa Solona, Tarta cytrynowo-miodowa z soloną kruchą skórką, oraz Czekoladowe babeczki z solonym lukrem karmelowym i nadzieniem czekoladowym.
Instrukcje
Ciasto pokroić w kostkę i włożyć do robota kuchennego. Przesiać kakao, skropić miodem, następnie pulsować, Aby połączyć w ciasto czekoladowe (patrz wskazówka, poniżej po lewej).
Rozwałkuj ciasto na lekko pokrytej kakao powierzchni roboczej, wystarczająco dużej, aby wyłożyć 23-centymetrową luźną blachę z małym zwisem. Przykryć i schłodzić przez 30 minut.
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Scrunch się duży arkusz pieczenia pergaminu i użyć do linii tarta cyny. Napełnij fasolą do pieczenia i piecz przez 15-20 minut, aż piasek i boki będą twarde.
Usunąć fasolę i papier, i piec przez kolejne 5-15 min, aż naprawdę biszkopt. Odciąć zwis i ochłodzić.
Na małą patelnię włożyć składniki krówki miodowej i delikatnie ogrzać, aż masło całkowicie się rozpuści. Doprowadzić do delikatnego dusić i bąbelki, mieszając, przez 4-5 minut, aż bardziej złocisty kolor i zgęstnieje. Wymieszać-łyżeczka dobrej soli (do smaku), następnie wlać do tarty. Schłodzić przez 30 minut.
Do polewy, wymieszać czekoladę i śmietanę w żaroodpornej misce na patelni z ledwo gotującej się wody. Delikatnie rozpuścić, od czasu do czasu mieszając, aż do połączenia. Ostudzić przez 5 minut, a następnie delikatnie wlać do tarty, przykrywając warstwę miodu. Schłodzić, aż będzie gotowy do podania.
Wyjąć z lodówki 10 min przed podaniem, aby nieco zmiękczyć. Pył z kakao i rozsypać z odrobiną pokruszonego plastra miodu, jeśli chcesz, a następnie podawać z dollops crme frache lub dzbanek śmietany.