Tarta z jagnięciną i karczochami: Tortino di Agnello e Carciofi
Tarta z jagnięciną i karczochami: Tortino di Agnello e Carciofi wymaga ok. 1 godzina i 30 minut od początku do końca. Na 2,65 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 540 kalorii, 32G białka, oraz 27 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz karczochy, mięso jagnięce, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 64%. Podobne przepisy to Grillowane żeberka jagnięce (agnello a Scottadito), Baranek pieczony (Agnello de Latte Arrosto), oraz Crocchette d ' Agnello e bieta (Krokiety z jagnięciną i Chardą Szwajcarską).
Instrukcje
1
Aby makaron: przesiać mąkę i sól i wylać na czystą deskę do krojenia lub powierzchnię roboczą. Zrób studnię w środku Kopca mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
2
W małej misce ubij razem oliwę z oliwek i wino.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Dodaj trochę mieszanki wina oliwy z oliwek do środka studni na raz, zacznij powoli pracować płyn do mąki, upewniając się, aby utrzymać zewnętrzną ścianę mąki do samego końca. Pracuj ręcznie, aż cała ciecz zostanie włączona i utworzysz jednorodną kulkę ciasta. Jeśli ciasto jest zbyt suche dodawać 1 łyżeczkę wody na raz, aż ciasto się połączy. Kontynuuj ugniatanie ciasta przez 5 minut więcej. Ciasto odstawić na 30 minut, przykryć wilgotną ściereczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Używając pozostałej 1 łyżki oliwy z oliwek, lekko posmaruj 9-calową okrągłą patelnię do pieczenia z 2-calowymi bokami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
13
W małej misce wymieszaj jajko, jogurt i 1 łyżkę posiekanej natki pietruszki. Doprawić solą i pieprzem, do smaku, a następnie odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Opakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
(Keebler)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
14
Używając lekko posypanej mąką rolki, rozwałkuj ciasto, aż utworzy 9-calowe koło. Delikatnie ułożyć ciasto na dnie patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Drażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
15
Na ciasto rozprowadzić mieszankę jagnięciny i karczocha. Na wierzchu równomierną warstwą plasterków jajka na twardo, następnie mieszaniną jajek i jogurtu. Doprawić posypką płatków chili, czarnym pieprzem, mżawką oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i startym Pecorino.
Składniki, których będziesz potrzebować
Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)
Ciastka Cielęce
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
Oliwa Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy (najlepszej Jakości) Do Skropienia
Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)
Pecorino
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Opakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
(Keebler)
16
Umieścić w piekarniku i piec, aż jogurt będzie złoty kolor, o 40 protokół.