Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać jabłko i granat Tartin tartin spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 477 kalorii, 5G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 2,25 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz masło, zmielone ziele angielskie, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Łatwa tarta z jabłkami, gruszkami i granatami, Krwawa Pomarańcza Karmelizowana Tarte Tartin, oraz Tarta Czekoladowo-Granatowa Bez Pieczenia.
Instrukcje
1
Zmiksuj pierwsze 3 składniki w procesorze 5 sekund.
2
Dodać schłodzone masło i zmiksować, aż powstanie gruba Mączka.
3
Addcrème fraîche. Zmiksować, włączając / wyłączając, aż utworzą się wilgotne grudki. Zbierz ciasto do kulki; spłaszczyć na dysku. Wrap; chill 1 godzina.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
4
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni do okrągłej średnicy 11 cali. Wsuń na arkusz bez oprawek, przykryj i schłodź, aż będziesz gotowy do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Rolka
1
Gotować sok z granatów w dużym rondlu aż do zmniejszenia toscant 1 szklanka syropu, o 15 minutes.DO AHEAD: Syrop z granatów może byćprzez 1 dzień naprzód. Cover; chill.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Granatów
Syrop Z Granatów
Syrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
3
Rozprowadzić pokój-temperaturebutter równomiernie na dole iw górę boki Heavy medium piekarnik dowód patelni (10 inchesacross góry; 8 cali na dole; 21 / 4inches Głębokie).
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Piekarnik
4
Posypać cukier równomiernie overbutter. Gotować na średnim ogniu bezp. aż mieszanina pęcherzyków na całym, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
5
Zdjąć z ognia. Standapple quarters on 1 end around edge ofskillet, Learning 1 cut edge against pan side and fitting snugly. Stań tyle jabłek w środku, ile będzie pasować.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Posyp jabłka wszystkimpice i soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Sól
7
Jabłka gotować na średnim ogniu bez mieszania, aż grube, Głębokie-ambersyrup bąbelki się, dodając wszelkie resztki apples jak przestrzeń pozwala (jabłka skurczy się, gdy gotują), o 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
8
Wlać 1 / 4Cup syrop granat nad (mieszanina willbubble). Gotować, aż soki zgęstnieją ponownie, 4 do 5 minut (syrop będzie głęboki bursztyn).
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop Z Granatów
Syrop
9
Zdjąć z ognia.
10
Używając szpatułki, naciśnij jabłka łagodniecentrum, a następnie w dół do zagęszczenia. Slidecrust nad jabłkami. Naciśnij crust down around apples na krawędzi patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Szpatułka
11
Wytnij 4 szczeliny w górę, aby uciec z pary.
12
Piec tarta, aż skórka będzie brązowa ijuice na krawędzi są grube i ciemny szkarłat incolor, 25 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
13
Wyjąć patelnię z naczynia; odstawić na 1 minutę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
14
Umieść duży talerz na patelni. Usingoven rękawice i trzymając płytę i patelnifirly razem, odwrócić tartę na talerzu.Ostrożnie podnieś patelnię. Zwróć wszelkie applesto tart, który może utknąć w patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
15
Letcool co najmniej 15 minut.
16
Serwuj tarte
17
Tatin ciepły lub w temperaturze pokojowej z lodami Vanilla i mżawką pozostałego syropu z granatu.