Tarta z gorzkiej czekolady i pomarańczy z prażonymi migdałami

Ciemna czekolada i pomarańcza tarta z prażonymi migdałami może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 258 kalorii, 4G białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 16. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka ciężkiej śmietany, grand marnier, półsłodkiej czekolady i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Tarta z gorzkiej czekolady i pomarańczy z prażonymi migdałami, Migdałowa radość (tosty Kokosowe z ciemną czekoladą i migdałami) lody, oraz Lody z ciemnej czekolady z dodatkiem pomarańczy z prażonymi orzechami włoskimi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Za pomocą obieraczki do warzyw usuń skórkę (tylko część pomarańczową) z pomarańczy w paski.
Pokrój paski na kawałki wielkości zapałek i umieść w małym rondlu. Przykryć zimną wodą; doprowadzić do wrzenia. Gotować 30 sekund; odcedzić. Rondel opłukać, dodać 1/4 szklanki cukru, 2 łyżki wody i obrać. Mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Gotować na wolnym ogniu, aż skórka będzie przezroczysta, a syrop gęsty, około 20 minut. Używając palców widelca, przenieś skórkę na talerz i ostudź. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w temperaturze pokojowej.)
Za pomocą miksera elektrycznego, beat masło, cukier, cynamon i sól w dużej misce, aż będzie gładka. Ubić w proszku kakaowym.
Dodać mąkę i ubijać, aż ciasto połączy się w wilgotnych grudkach. Zebrać ciasto w piłkę; spłaszczyć na dysku. Owinąć w folię i schłodzić do jędrności, co najmniej 1 godzinę i do 1 dnia.
Rozwałkuj ciasto między arkuszami woskowanego papieru do 11-calowej rundy. Odklej górną kartkę papieru. Odwróć ciasto na patelni o średnicy 9 cali z wyjmowanym dnem; Odklej papier. Delikatnie wcisnąć ciasto na patelnię. Naciśnij zwis ciasta, aby utworzyć podwójne grube boki. Ciasto przekłuć widelcem. Przechowywać w lodówce 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Upiec skórkę, aż boki wyglądają na suche, a dno wygląda bąbelkowo, o 14 protokół.
Przenieś skorupę do szafy. Korzystając z tyłu łyżki, naciśnij boki ciasta, jeśli spadnie. Całkowicie fajne.
Wrzucić migdały, cukier i cynamon w małej misce. Posiekać wszystkie oprócz 2 pasków Skórki.
Posypać posiekaną skórką pomarańczową, a następnie mieszaniną migdałów na dnie przygotowanej Skórki.
Śmietanę ułożyć w ciężkim średnim rondlu. Przynieś na wolnym ogniu.
Dodać czekoladę i ubijać, aż czekolada się rozpuści i mieszanina będzie gładka; wymieszać w Grand Marnier.
Wlać do skorupy. Przechowywać w lodówce, aż do napełniania jest firma, co najmniej 3 godziny.
Dekoruj pozostałymi 2 paskami skórki pomarańczowej. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć luźno folią i przechowywać w lodówce.)
Używając ostrego noża, delikatnie poluzuj skórkę od boków patelni.
Tarta pokroić w kliny; podawać na zimno.