Tarta z cebulą i boczkiem
Jedna porcja zawiera 298 kalorii, 9g białka, oraz 11g tłuszczu. Jeśli 92 grosze za porcję spada w budżecie, tarta z cebulą i boczkiem może być wybitna Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz crème fraîche, sól morska, ciepłą wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Tarta z cebulą i boczkiem, Tarta z cebulą i boczkiem, oraz Tarta Z Boczkiem I Cebulą.
Instrukcje
Połączyć 1 szklanka mąki, 1 szklanka ciepłej wody, i 1 łyżeczka drożdży w dużej misce; wymieszać dobrze wymieszać. Przykryć miskę folią i odstawić do pęcherzyków mieszaniny, o 30 protokół. Wymieszać z solą, następnie 1 1/4 szklanki mąki.
Wymieszać do miękkiego lekko lepkiego ciasta, dodając więcej mąki przez łyżki stołowe, jeśli jest bardzo lepki. Przykryj miskę folią.
Niech ciasto wyrośnie w ciepłym obszarze bez przeciągów, aż podwoi objętość, około 1 1/2 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 260°. Lekko mąki 2 duże blachy do pieczenia. Lekko mąki ręce; punch dół ciasta i podzielić na pół.
Rozwałkuj każdą połówkę na lekko posypanej mąką powierzchni do cienkiego prostokąta o wymiarach 16x10 cali.
Przenieść każdy prostokąt do przygotowanej blachy do pieczenia. Jeśli ciasto kurczy się, zwinąć lub rozciągnąć każdy z powrotem do rozmiaru. Puree crème fraîche, twarożek i śmietana w procesorze, aż będzie gładka. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krem rozprowadzić na skórce.
Cebulę i surowy boczek posypać mieszanką śmietany, dzieląc równo.
Piec tarty, aż krawędzie skórki są chrupiące i brązowe, o 14 protokół.
Obficie posypać pieprzem; pokroić na kawałki i podawać.
* Sprzedawane w niektórych supermarketach. Jeśli jest niedostępny, podgrzać 1 szklankę śmietany do ubijania do letniej (85°F).
Zdjąć z ognia i wymieszać w 2 łyżkach maślanki. Przykryć i odstawić w ciepłym, wolnym od przeciągów obszarze, aż lekko zgęstnieje, 24 do 48 godzin, w zależności od temperatury pomieszczenia. Przechowywać w lodówce do momentu użycia.