Tarta Wiśniowa

Tarta Wiśniowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj tarty Wiśniowej. Jedna porcja zawiera 388 kalorii, 4G białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Na 81 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę, sól, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Miodowo-tarta Wiśniowa Glazurowana łosoś z rustykalną tartą wiśniową salsą, Tarta Wiśniowa Tarta Czekoladowa, oraz Frangipanowa tarta z jabłkowo-wiśniowo-białą czekoladą z sorbetem z zielonego jabłka i kompotem Brandy wiśniowo-jabłkowej.

Instrukcje

1
Połączyć mąkę, cukier i sól w procesorze; blend 5 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
2
Dodać masło i pokroić, używając włączania/wyłączania, aż mieszanina będzie przypominać drobny posiłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
3
Dodać jajko i przetworzyć, aż utworzą się wilgotne grudki. Zbierz ciasto w kulkę; podziel na pół. Spłaszczyć każdą połowę na dysk. Owinąć w plastik i schłodzić, aż będzie wystarczająco mocny, aby zwijać, około 1 godziny. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
JajkoJajko
1
Umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
W średniej misce wymieszać konfitury, posiekane wiśnie, skórkę i ekstrakt migdałowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z MigdałówEkstrakt Z Migdałów
PrzetworyPrzetwory
CzereśnieCzereśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Rozwałkuj 1 krążek ciasta na lekko posypanej mąką powierzchni do 11-calowej rundy.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
4
Przenieś Okrągły do patelni o średnicy 9 cali z wyjmowanym dnem. Naciśnij ciasto delikatnie do patelni; trim zwis nawet z góry boków patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma TartaForma Tarta
PatelniaPatelnia
5
Rozprowadzić nadzienie w skórce; posypać pistacjami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy PistacjoweOrzechy Pistacjowe
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
6
Rozwałkuj drugi krążek ciasta na lekko posypanej mąką powierzchni do 11-calowej rundy; pokrój w paski o szerokości 3/4 cala. Ułóż kilka pasków, rozmieszczonych 3/4 cala od siebie, nad wypełnieniem. Góra z większą liczbą pasków pod niewielkim kątem, tworząc kratę. Naciśnij pasek kończy się do krawędzi patelni, przycinając zwis.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1
Ubić jajko i pełne mleko w małej misce, aby wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko PełneMleko Pełne
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Pędzel niektóre z glazury na skorupie kraty; posypać 2 łyżki cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
CukierCukier
3
Piec tarta, aż skorupa jest złoty brąz i nadzienie wiśniowe jest bulgotanie gęsto, o 1 godzinę 5 minut. Chłodna tarta całkowicie w patelni na stojaku. (Tarta może być przygotowana 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w temperaturze pokojowej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
CzereśnieCzereśnie
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia1
Magazyn