Tarta Truskawkowo-Rabarbarowa
Tarta truskawkowo-Rabarbarowa może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 1,19 USD za porcję. Oglądasz swoją figurę? Ten wegetariański przepis lacto ovo ma 358 kalorii, 4G białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 4 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 50 minut. Mieszanka rabarbaru, cukru, ciasta francuskiego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 26%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Tarta Truskawkowo-Rabarbarowa, Tarta Truskawkowo-Rabarbarowa, oraz Tarta Truskawkowo-Rabarbarowa.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 375 stopni F. Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia.
Rozwałkuj ciasto w prostokąt o grubości około 1/8 cala.
Wytnij 2 paski (o szerokości 3/4 cala) z dłuższego boku.
Pozostałe ciasto pokrój w prostokąt o wymiarach 13 na 5 cali i ułóż na przygotowanej blasze do pieczenia.
Posmaruj 3/4-calową granicę 1 długim bokiem wodą i połóż 1 wąski pasek na górze, delikatnie naciskając. Powtórz po drugiej stronie. (Nadzienie powinno być wystarczająco grube, aby nie trzeba było pasków ciasta na krótkich bokach tarty, aby nadzienie nie rozlało się po złożeniu tarty.) Przytnij dowolny zwis, jeśli to konieczne. Bardzo lekko przetocz koło do pizzy po wewnętrznej stronie pasków, aby uzyskać wynik w połowie podstawy.
Posmaruj górną część pasków mlekiem, uważając, aby nie kapać po bokach. Przebij podstawę widelcem, wyłóż ją kawałkiem folii aluminiowej, który rozciąga się wzdłuż boków pasków, ale nie Ponad, i zważ folię ciężarkami do ciasta lub suszoną fasolą. Użyj noża do obierania, aby rozłożyć zewnętrzne krawędzie tarty, wykonując małe nacięcia w odległości cala.
Piec do zestalenia, około 15 minut.
Zdejmij folię i ciężarki i piecz na jasnozłoty Kolor, jeszcze około 15 minut. Fajnie na stojaku.
Przyciąć szerokie wierzchołki truskawek i umieścić ozdoby w małym rondlu z rabarbarem, cukrem i ekstraktem waniliowym. Dusić na średnim ogniu, często mieszając, aż owoce będą gęste i podobne do dżemu, około 15 minut.
Dodaj masło i puree za pomocą blendera zanurzeniowego lub w robocie kuchennym, aż będzie gładkie. Super. Przekrój resztę truskawek na pół wzdłuż.
Rozłóż gotowaną mieszankę w skorupce. Ułóż truskawki w gontowych rzędach wzdłuż tarty.
Do glazury: wymieszaj galaretkę i gorącą wodę.
Posmaruj truskawki ciepłą glazurą. Lekko posyp boki cukrem cukierniczym, pokrój w plastry i podawaj z bitą śmietaną.
Kupuj mądrze: kupuj truskawki mniej więcej tej samej wielkości, aby po "gontowaniu" na tarcie ładnie do siebie pasowały.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to świetny wybór na Tart. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.