Tarta Stilton z chutneyem żurawinowym
Tarta Stilton z żurawinowym Chutney wymaga około 5 godzin od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 32 porcje z 128 kalorii, 4G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pieprzu, żółtka, ciężka śmietana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 21%, to danie nie jest tak wybitny. Spróbuj Tarta Stilton z chutneyem żurawinowym, Stilton & chutney rarebit bites, oraz Stilton, pieczona Figa i tarta Prosciutto w cieście z orzechów pekan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni z mąką wałkiem do ciasta na prostokąt o wymiarach 17 na 8 cali i włóż do patelni. Trim nadmiar ciasta, pozostawiając 1/2-calowy zwis, a następnie złożyć zwis do wewnątrz i docisnąć do boku patelni, aby wzmocnić krawędź. Lekko nakłuć dno i boki widelcem. Schłodzić do firmy, o 30 minut.
Wyłożyć skorupę ciasta folią i wypełnić ciężarami ciasta.
Piec w środku piekarnika 20 minut, następnie ostrożnie zdjąć folię i masy i piec do złotego, 10 do 15 minut więcej. Schłodzić skorupę na patelni 20 minut.
Obniżyć temperaturę pieca do 163°.
Ubij razem śmietanę, całe jajko, żółtka, sól i pieprz do połączenia.
Na blachę wyłożyć tartą skorupkę (jeszcze na patelni) i ser rozsypać równomiernie w skorupce. Powoli wlać krem do skorupy i piec w środku piekarnika, aż złoty wokół krawędzi i krem jest po prostu ustawić, 30 do 35 minut. Chłodna tarta całkowicie w patelni na stelażu.
Tarta pokroić w 32 prostokąty i podawać w temperaturze pokojowej, posypane chutney.
* Tarta może być wykonana w okrągłej, karbowanej patelni o wymiarach 81/2 na 1 cal z wyjmowanym dnem zamiast w prostokątnym.* Tarta może być wykonana 1 dzień wcześniej i schłodzona, przykryta. Podgrzać przed podaniem