Tarta Pomarańczowa Mokka

Tarta Pomarańczowa Mokka
Tarta z pomarańczowej Mokki może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru deserów. Ten przepis serwuje 16 i kosztuje 66 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 3G białka, 18g tłuszczu i w sumie 285 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka jajek, masła, espresso w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 45 minut. Przynosi ci smak domu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 14%, co nie jest tak spektakularne. Ciepły Mokka Kwaśny, Mięta Pieprzowa Mokka Krówka Tarta, oraz Bezglutenowa Tarta Miętowa Mokka są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W przypadku kandyzowanej Skórki, zdobądź pomarańcze ostrym nożem, cięcie skórki na cztery sekcje w kształcie klina. Poluzuj skórkę łyżką i usuń; zachowaj owoce do innego użytku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
2
Umieść skórkę w małym ciężkim rondlu i zalej zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
3
Odpływ. Ostudzić przez 5 minut. Ostrożnie zeskrob nadmiar miazgi ze skórki.
4
Pokrój skórkę na 1/4 cala. paski.
5
W innym rondlu połącz cukier i wodę; gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
6
Dodaj paski skórki pomarańczowej; gotować delikatnie przez 10-12 minut. Za pomocą łyżki cedzakowej przenieś paski na ruszty; odstawić na 3 godziny lub do wyschnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
7
W razie potrzeby zwiń paski w dodatkowy cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
8
W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Pokrój masło na kruche.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
10
Dodaj żółtko. Stopniowo dodawaj mleko, podrzucając widelcem, aż utworzy się kulka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
11
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto na 13 cali. koło. Naciśnij na dole i w górę boków nie natłuszczonego 11-calowego. karbowana tarta z wyjmowanym dnem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
12
Piec w temperaturze 450° przez 10 minut. Ostudzić na ruszcie. Zmniejsz temperaturę do 350°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
13
W małym rondelku rozpuść czekoladki i masło na średnim ogniu. W dużej misce wymieszaj cukier, mąkę i proszek do espresso.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
14
Ubij jajka i mieszankę czekolady, aż się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
15
Dodaj likier, skórkę pomarańczową i sól; wlać nadzienie do przygotowanej muszli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
(z Kartonu)(z Kartonu)
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
16
Piec w temperaturze 350° przez 12-15 minut lub do momentu, gdy środek się ustawi, a góra stanie się matowa. Ostudzić całkowicie na ruszcie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
17
W przypadku ganache umieść czekoladki i proszek espresso w małej misce. W małym rondelku zagotuj śmietanę.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
18
Polej czekoladą; ubijaj, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
19
Polać tartą; odstawić w temperaturze pokojowej na 15 minut lub do zastygnięcia.
20
Tymczasem w dużej misce ubij śmietanę, aż zacznie gęstnieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
21
Dodaj cukier i Likier cukierniczy; ubijaj, aż utworzą się sztywne szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Peachie-O5 Cukierków Peachie-O
(z Kartonu)(z Kartonu)
22
Podawać z cierpką i kandyzowaną skórką.

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to świetny wybór na Tart. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia0
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn