Tarta Orzechowo-Żurawinowa
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na desery, więc dać Pecan Cranberry tarta spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 438 kalorii, 5G białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.27 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz wanilię, masło, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Tarta Orzechowo-Żurawinowa, Tarta Z Orzechami Żurawinowymi, oraz Jabłkowo-Orzechowa Tarta Żurawinowa.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Lekko grzać orzechy pekan na płytkiej patelni na środku piekarnika, aż pachną, ale nie ciemnieją, około 5 minut, a następnie ostudzić. Pozostaw piekarnik włączony.
Gotować 1/2 szklanki cukru w suchym 2-kwartowym ciężkim rondlu na umiarkowanym ogniu, bez zakłóceń, aż zacznie się topić. Kontynuuj gotowanie, od czasu do czasu mieszając widelcem (aby cukier równomiernie stopił się), aż cukier stopi się w głęboki złoty karmel. Odchylić patelnię i ostrożnie dodać syrop kukurydziany (karmel twardnieje i energicznie paruje). Gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając, aż karmel się rozpuści.
Zdjąć patelnię z ognia i dodać masło, mieszając do rozpuszczenia, następnie ostudzić karmel, aż przestanie bulgotać.
Ubij razem jajka, sól, wanilię i pozostały 1/4 szklanki cukru, następnie dodaj Karmel w strumieniu, stale ubijając. 3
Orzechy pekan i żurawinę rozprowadzić równomiernie w tartej skorupce i zalać karmelem, dotykając orzechów pekan i żurawiny, aby dokładnie pokryć.
Piec tarta w środku piekarnika, aż do napełnienia jest ustawiony, 30 do 35 minut. Całkowicie schłodzić w patelni na stojaku przed zdjęciem krawędzi patelni.