Tarta miodowo-winno-żurawinowa może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 461 kalorii, 5G białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.11 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 35 minut. Mieszanka soku jabłkowego, masła, miodu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Tarta Labneh z polewą miodowo-żurawinową, Miodowo-tarta Wiśniowa Glazurowana łosoś z rustykalną tartą wiśniową salsą, oraz Tarta budyniowa z winogronami gotowanymi w winie.
Instrukcje
1
Piekarnik rozgrzać do 191°. W średniej misce, wymieszać wszystkie składniki skórki, aż ciasto powstanie. Naciśnij ciasto na dnie i 1 1/2 cala w górę strony nieoczyszczonej 9-calowej formy sprężynowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Springform
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Piekarnik
2
Piec 18 do 20 minut lub aż skorupa jest ustawiona i jasnobrązowy. Fajne 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
3
Marmoladę rozprowadzić na dnie schłodzonej Skórki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marmolada
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
4
Posypać orzechami włoskimi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy Włoskie
5
W rondlu 3-quart posypać żelatynę zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
6
Odstawić około 5 minut lub aż żelatyna zmięknie. Wymieszać z winem, miodem i żurawiną.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawina
żelatyna
Miód
Wino
7
Podgrzać do wrzenia, od czasu do czasu mieszając; zmniejszyć nieco ciepło. Gotować odkryte 5 minut, mieszając od czasu do czasu; zdjąć z ognia. Ochłodzić całkowicie, około 30 minut.
8
Wlać mieszankę żurawinową na orzechy włoskie w skorupie. Przykryć; przechowywać w lodówce co najmniej 4 godziny do schłodzenia. Uruchom nóż po stronie patelni, aby poluzować tartę; Usuń stronę patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawina
Orzechy Włoskie
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego