Tarta Malinowo-Migdałowa
Tarta malina migdałowa może być tylko deser szukasz. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 6,17 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 41g białka, 210 g tłuszczu, oraz w sumie 3027 kalorii. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz koszyki malin, Likier amaretto, jajko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 82%. Spróbuj Tarta Malinowo-Migdałowa, Tarta Kratowa Malina Migdałowa, oraz Tarta Z Kruszonką Malinowo-Migdałową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Odciąć pasek szerokości 3/4 cala z każdej strony ciasta i rezerwy.
Rozwałkuj arkusz ciasta na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej na 10-calowy kwadrat.
Umyj krawędzie kwadratu jajkiem. Pracując z 1 paskiem na raz, stań paski wzdłuż krawędzi kwadratu ciasta i zagniataj w miejscu, w którym się spotykają. Chcesz stworzyć płytkie pudełko, w którym placek ciasta jest podstawą, a 4 paski to ściany. Nakładają się na paski w rogach, rozciągając je w razie potrzeby, aby zakończyć ściany pudełka.
Umyj Brzeg jajkiem. Środek ciasta przebić widelcem.
Piec, aż ciasto będzie złociste, około 20 minut.
Przenieść do stojaka i całkowicie ostudzić.
Za pomocą miksera elektrycznego, ubić krem, aż miękkie szczyty. Gdy mikser nadal działa, stopniowo dodawaj cukier i kontynuuj bicie, aż sztywne szczyty.
Dodać likier i ubić, aż dobrze wymieszane; należy uważać, aby nie overmix lub bita śmietana zamieni się w maślaną konsystencję i zacząć oddzielić. Za pomocą dużej szpatułki złóż orzechy. Łyżkę mieszanki śmietany do przygotowanej skorupy ciasta. Ułóż jagody na kremie. Przesiać kakao w proszku i podawać.
Uwaga: możesz użyć dowolnych owoców sezonowych (segmenty pomarańczowe, jagody, śliwki, banany, winogrona). Jagody są dobrym substytutem malin, a pokrojone brzoskwinie lub nektaryny są również pyszne.