Tarta Jabłkowa Bez Formy
Need a deser wegetariański? Darmowa tarta jabłkowa może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 323 kalorie. Ten przepis służy 10. Na 58 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz turbinado cukru, wody lodowej, cukru, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Tarta Jabłkowa Bez Formy, Tarta Jabłkowa Bez Formy, oraz Tarta jabłkowa bez formy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce stojącego miksera wyposażonego w łopatkę Mąkę połączyć z 1 łyżeczką cukru i 1/2 łyżeczki soli.
Dodać masło i wymieszać z małą prędkością, aż będzie wielkość małego groszku, 30 sekund. Przy włączonej maszynie stopniowo dodawaj 1/4 szklanki lodowatej wody.
Dodawać tyle pozostałej wody z lodem, ile potrzeba, 1 łyżkę na raz, aż ciasto będzie równomiernie nawilżone (nie powinno się masować na łopatce). Obrócić ciasto na powierzchnię roboczą i zagniatać 2 lub 3 razy, aż się połączy. Wkleić ciasto na dysk, owinąć w folię i schłodzić przez 1 godzinę lub przez noc.
Rozgrzej piekarnik do 400 i wyłóż duży arkusz ciastek z pergaminem. Na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej rozwałkuj ciasto do 17-calowej rundy, a następnie przyciąć do zgrabnej 16-calowej rundy.
Przenieść ciasto do arkusza cookie.
W średniej misce, połączyć pozostałe 1/2 szklanki cukru ze skórką z cytryny i szczyptą soli.
Dodaj jabłka i sok z cytryny i dobrze wymieszać. Ułóż jabłka na cieście w 2 koncentrycznych kręgach, pozostawiając 3-calową granicę dookoła. Złóż krawędź ciasta do góry i na jabłka, nakładając ciasto na siebie w razie potrzeby.
Obrzeże posmarować białkiem jajka i posypać cukrem turbinado.
Upiecz ciasto na środku piekarnika, aż skorupa będzie złota i jędrna, a jabłka będą miękkie, około 55 minut.
Przenieś arkusz ciasteczek do stojaka, aby ostygł. Wsuń ciasto na talerz, pokrój w kliny i podawaj.