Tarta Jabłkowa

Tarta Jabłkowa
Jeśli masz około 1 godzina i 15 minut do spędzenia w kuchni, tarta jabłkowa może być doskonałym lacto ovo vegetarian przepis do wypróbowania. Za 67 centów za porcję, dostajesz deser, który serwuje 8. Jedna porcja zawiera 192 kalorii, 1G białka, oraz 2G tłuszczu. Mieszanka cukru, ciasta, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 14%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Tarta Frangipane z jabłkowo-wiśniowo-białej czekolady z sorbetem z zielonego jabłka i kompotem z Brandy wiśniowo-jabłkowej, Tarta Jabłkowa Tatin {Do Góry Nogami Karmelizowana Tarta Jabłkowa}, oraz Tarta Jabłkowa.

Instrukcje

1
Na małej patelni podgrzej 3/4 szklanki cukru, ciągle mieszając, aż się upłynni i tylko złocisty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Zdjąć z ognia i szybko wlać do 10-in. talerz do ciasta; odłóż na bok.
3
W małej misce wymieszaj mąkę, cynamon i pozostały cukier. Ułóż połowę jabłek w jednej warstwie w okrągły wzór na talerzu do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
1 1/2 Szklanki Mrożonego Groszku, Kukurydzy, Cebuli, Czerwonej Papryki I Czarnej Fasoli1 1/2 Szklanki Mrożonego Groszku, Kukurydzy, Cebuli, Czerwonej Papryki I Czarnej Fasoli
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
4
Posyp połową mieszanki cukru. Ułóż połowę pozostałych jabłek w okrągły wzór na cukrze; posyp pozostałą mieszanką cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
5
Umieść pozostałe jabłka na wszystkich, utrzymując górę na jak najwyższym poziomie. Kropka z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
6
Rozwałkuj ciasto do 9 cali.; umieść na jabłkach, delikatnie naciskając, aby całkowicie przykryć. Nie fletuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
7
Piec w temperaturze 400° przez 50 minut lub do złotego koloru, a jabłka będą miękkie. Jak tylko tarta wyjdzie z piekarnika, ostrożnie odwróć na duży talerz do serwowania i wyjmij talerz do ciasta. Super.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uda I Nogi Z KurczakaUda I Nogi Z Kurczaka

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to moje najlepsze typy na Tart. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Barefoot Bubbly Pink Moscato z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Boso Szampan Różowy Moscato
Boso Szampan Różowy Moscato
Barefoot Bubbly Pink Moscato jest słodki i soczysty z wybuchowymi aromatami i smakami. Najlepiej podawany schłodzony (36-40 stopni F), ten szampan ma aromaty i smaki jaśminu i mandarynki uzupełnione czerwoną maliną, truskawką i granatem. Ciesz się kremowym i soczystym wykończeniem!
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia0
Magazyn