Tarta Holendersko-Szparagowa
Tarta holendersko-szparagowa wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.23 za porcję. Jedna porcja zawiera 237 kalorii, 11g białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, skracanie warzyw, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 41%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Tarta Holendersko-Szparagowa, Szparagi Holenderskie, oraz Szparagi z Holenderką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Umieść mąkę i cukier w robocie kuchennym; pulsuj 3 razy lub do połączenia.
Dodać skrócenie; pulsować 6 razy lub aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek. Z włączonym procesorem dodaj wodę z lodem przez zsyp żywności, przetwarzając aż do połączenia. Delikatnie wcisnąć mieszaninę w 6-calowe koło na lekko posypanej mąką powierzchni; rozwałkować ciasto w 12-calowe koło. Dopasuj ciasto do 9-calowej płyty ciasta pokrytej natryskiem do gotowania; złóż krawędzie pod i flet. Wybić dno i boki ciasta widelcem; piec w 450 przez 10 minut lub aż lekko rumiane. Schłodzić na stojaku z drutu.
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 37
Snap off twarde końce szparagów; usunąć łuski z nożem lub obieraczką do warzyw, w razie potrzeby. Szparagi na parze, pod przykryciem, 3 minuty lub do chrupkości-przetargu. Szparagi opłukać pod zimną wodą; dobrze odcedzić. Ułóż szparagi spokelike w przygotowanej skórce z końcówkami w kierunku wnętrza Skórki.
Połączyć mleko, skórkę, sok, estragon, sól, jajko i białko jaja; dobrze wymieszać trzepaczką.
Polać szparagami, posypać serem.
Piec w 375 przez 30 minut lub do puffy i lekko rumiane.