Tarta gruszkowo-orzechowa Tatin
Gruszka i orzech Tarte Tatin może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swoją kolekcję deserów. Na 12,03 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 61% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 49g białka, 273g tłuszczu, oraz w sumie 4487 kalorii. Ten przepis służy 1. Udaj się do sklepu i podnieś masło, arkusze ciasta francuskiego, zmielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 5 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest solidne. Spróbuj Tarta Gruszkowa Tatin, Tarta Gruszkowa Tatin, oraz Tarta Gruszkowa Tatin dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 375 stopni F. wymieszać cynamon i 2 łyżki cukru w małej misce.
Połówki gruszki umieścić w dużej misce.
Dodać sok z cytryny i wrzucić do herbu.
Dodać cynamon-cukier i wrzucić do herbu.
Rozłóż arkusz ciasta na lekko posypanej mąką powierzchni. Odwróć 10-calowy ciężki, Bezpieczny piekarnik patelni na arkuszu ciasta. Używając patelni jako szablonu, przyciąć nadmiar ciasta, aby uzyskać szorstkie koło. Dokładnie nakłuć ciasto widelcem.
Wyłożyć ciasto na talerz i wstawić do lodówki.
Rozgrzać 10-calowy ciężki, Bezpieczny piekarnik patelni na średnim ogniu.
Wlać wodę na środku patelni.
Pozostały cukier zalać wodą. Gotować przez 7 minut lub aż cukier będzie głęboki bursztynowy kolor. Nie mieszać.
Dodać sól i masło. Ostrożnie przechylić patelnię tak, że mieszanka cukru i masła wirować razem, aż dobrze wymieszane.
Pozostawić mieszaninę do ostygnięcia przez 2 minuty.
Posypać orzechy włoskie na patelni.
Odsączyć połówki gruszki. Ułóż 11 połówki gruszki wokół wewnętrznej krawędzi patelni, cut-side up, nakładające się lekko, z wierzchołkami skierowanymi w kierunku środka.
Umieść pozostałą połowę gruszki, cut-side up, w szczelinie na środku patelni, przycinanie, aby dopasować, w razie potrzeby.
Gotować gruszki na średnim ogniu przez 10 minut lub do miękkości. Nie mieszać.
Umieść koło ciasta nad połówkami gruszki, lekko naciskając i chowając krawędź wokół wewnętrznej strony patelni.
Piec przez 40 minut lub aż ciasto będzie złociste.
Niech Tarte tatin ostygnie na patelni na stojaku z drutu przez 5 protokół. Ostrożnie odwróć Tarte tatin na talerz do serwowania.