Tarta gruszkowa Tatin z karmelem z czerwonego wina
Gruszka Tarte Tatin z czerwonym winem karmel może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 235 kalorii. Na 1,72 zł za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać wino, masło, crème fraîche, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tarta Gruszkowa Tatin, Tarta Gruszkowa Tatin, oraz Tarta Gruszkowa Tatin dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu, gotować wino z laskami cynamonu na umiarkowanie dużym ogniu, aż zredukowane do 1/4 szklanki, o 15 protokół. Wyrzuć laski cynamonu.
W 12-calowej patelni, połączyć cukier i wodę. Gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, wirując patelnię od czasu do czasu, aż powstanie jasno-bursztynowy karmel, około 5 minut.
Dodać syrop z czerwonego wina wraz z masłem i likierem i gotować do rozpuszczenia utwardzonego karmelu, około 1 minuty.
Dodaj połówki gruszki na patelni i gotować na małym ogniu, obracając od czasu do czasu, aż gruszki są miękkie i soki na patelni są syropowate, o 20 protokół. Ułóż gruszki pokrojone bokiem na patelni z cienkimi końcami skierowanymi w kierunku środka.
Na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej rozwałkuj ciasto na 13-calowy kwadrat. Korzystanie z pokrywy patelni jako szablon, wyciąć 12-calowy Okrągły.
Wytnij cztery 2-calowe otwory parowe w cieście i połóż je na gruszkach, chowając krawędź na patelni.
Piec około 1 godziny i 10 minut, aż ciasto będzie głęboko złociste i wyrośnięte.
Niech tarta ostygnie na patelni przez 15 minut, a następnie bardzo ostrożnie odwróć tartę na duży talerz.
Pokroić w kliny i podawać z crme frache.