Tarta figowo-malinowa z miodem kasztanowym

Tarta figowo-malinowa z miodem kasztanowym
Jedna porcja zawiera 325 kalorii, 5G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 15 i kosztuje $1.14 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz miód kasztanowy, maliny, liście laurowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Z łyżeczką wynik 21%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Tarta Z Malinowym Frangipanem, Miodem I Lodami Malinowymi, Tarta ze świeżymi figami i malinami z miodem, oraz Tarta Malinowo-Kremowa Z Miodem Lawendowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zrób tarta
2
W maszynce połączyć mąkę z cukrem, solą i skórką z cytryny i pulse, aby zmiksować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
3
Dodać masło i śmietanę i pulsować, aż mieszanina przypomina mały groszek.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
4
Posyp lodowatą wodą mieszaninę i pulsuj, aż zacznie się łączyć. Zeskrobać ciasto na powierzchnię roboczą i kilka razy delikatnie zagnieść. Wkleić ciasto na płaski dysk, przykryć folią i przechowywać w lodówce, aż dokładnie schłodzone, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
5
Zrób tarta
6
Na lekko posypanej mąką powierzchni, rozwałkować ciasto na 14-calowy okrągły o grubości około 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
7
Przenieś okrągłą patelnię na 12-calową patelnię z wyjmowanym dnem, delikatnie naciskając ją na dole i na bok bez rozciągania. Odciąć nadmiar ciasta i łatać wszelkie pęknięcia z resztek. Przechowywać w lodówce do firmy, o 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
8
Zrób tarta
9
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
10
Wyłóż osłonkę tarty folią i napełnij ciężarami ciasta lub suszoną fasolą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SuszonaFasola Suszona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
11
Piec około 40 minut, aż do momentu, w którym skorupa tarty jest ustawiona. Ostrożnie wyjąć folię i ciężary i piec skorupę do złotego koloru na całym, o 25 minut dłużej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
12
Przenieść do stojaka i ostudzić.
13
Zrób tarta
14
Rozgrzej piekarnik do 42
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
15
Ułóż figi stojąc w koncentrycznych kręgach w skorupce tarty; kropka z malinami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z 50 KaloriamiZ 50 Kaloriami
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
16
Posypać cukrem i skropić miodem. Włóż liście laurowe. Rozsypać rozmaryn na wierzchu i piec przez 30 minut, aż owoce zaczną uwalniać swoje soki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
17
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej, pokroić w kliny i posypać słodkimi lodami z czerwonego wina.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Neapolitańskie (w Kartonie)Lody Neapolitańskie (w Kartonie)
Sproszkowane Nasiona LubczykuSproszkowane Nasiona Lubczyku
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje15
Ocena Zdrowia2
Magazyn