Tarta figowo-malinowa z miodem kasztanowym
Jedna porcja zawiera 325 kalorii, 5G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 15 i kosztuje $1.14 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz miód kasztanowy, maliny, liście laurowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Z łyżeczką wynik 21%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Tarta Z Malinowym Frangipanem, Miodem I Lodami Malinowymi, Tarta ze świeżymi figami i malinami z miodem, oraz Tarta Malinowo-Kremowa Z Miodem Lawendowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W maszynce połączyć mąkę z cukrem, solą i skórką z cytryny i pulse, aby zmiksować.
Dodać masło i śmietanę i pulsować, aż mieszanina przypomina mały groszek.
Posyp lodowatą wodą mieszaninę i pulsuj, aż zacznie się łączyć. Zeskrobać ciasto na powierzchnię roboczą i kilka razy delikatnie zagnieść. Wkleić ciasto na płaski dysk, przykryć folią i przechowywać w lodówce, aż dokładnie schłodzone, około 1 godziny.
Na lekko posypanej mąką powierzchni, rozwałkować ciasto na 14-calowy okrągły o grubości około 1/4 cala.
Przenieś okrągłą patelnię na 12-calową patelnię z wyjmowanym dnem, delikatnie naciskając ją na dole i na bok bez rozciągania. Odciąć nadmiar ciasta i łatać wszelkie pęknięcia z resztek. Przechowywać w lodówce do firmy, o 30 minut.
Wyłóż osłonkę tarty folią i napełnij ciężarami ciasta lub suszoną fasolą.
Piec około 40 minut, aż do momentu, w którym skorupa tarty jest ustawiona. Ostrożnie wyjąć folię i ciężary i piec skorupę do złotego koloru na całym, o 25 minut dłużej.
Przenieść do stojaka i ostudzić.
Ułóż figi stojąc w koncentrycznych kręgach w skorupce tarty; kropka z malinami.
Posypać cukrem i skropić miodem. Włóż liście laurowe. Rozsypać rozmaryn na wierzchu i piec przez 30 minut, aż owoce zaczną uwalniać swoje soki.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej, pokroić w kliny i posypać słodkimi lodami z czerwonego wina.