Tarta Figowa Black Mission

Tarta Figowa Black Mission
Jeśli 2,68 zł za porcję spada twój budżet, Czarna Mission Fig Tart może być wybitny Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 396 kalorii. Ten przepis służy 12. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz ziele angielskie, sól, wino o średniej zawartości i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 30 minut. Z łyżeczką wynik 14%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Black Mission Fig Jam, Muffinki Figowe Black Mission, oraz Czarna Figa Mission i słodki sos cebulowy.

Instrukcje

1
Przyciąć łodygi z figi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
2
Pokrój figi na 1/8 cala.- grube plastry i umieścić w dużej misce. Zagotować 6 szklanek wody i zalać figami.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Odstawić 10 minut.
4
Odcedzić i włożyć figi do dużego garnka na średnim ogniu z winem, 1 szklanką cukru i 1/2 łyżeczki. sól. Doprowadzić do wrzenia. Tymczasem związać pieprzu, cynamon, ziele angielskie, i goździki w 6-przez 6-in. kawałek gazę i dodać do garnka. Niższe ciepło, aby utrzymać gotować na wolnym ogniu i gotować, aż figi są miękkie i ciecz zmniejsza się do około 3/4 szklanki, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
5
Usuń przyprawy i wyrzuć. Wymieszać wanilią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zimne Mleko Do PodaniaZimne Mleko Do Podania
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
6
Niech figi i ciecz ostygną do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
7
Tymczasem w dużej misce wymieszaj mąkę, pozostałe 3 łyżki. cukier, a pozostałe 1/4 łyżeczki. sól. Wrzuć masło i przerabiaj go opuszkami palców do mieszanki mąki, blenderem do ciast lub widelcem, aż będzie przypominał grubą mączkę kukurydzianą z kawałkami grochu. Szybko wymieszać 2 łyżki. bardzo zimna woda, aż ciasto zacznie trzymać się razem (nadal będzie dość kruche). Delikatnie zagnieść ciasto 2 lub 3 razy w misce, a następnie włączyć do dużego kawałka folii, kształt W 6-in. dysk, przykryć folią i schłodzić przez co najmniej 1 godzinę i do 3 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
9
Miejsce 10-in. patelnia z wyjmowaną obręczą na dużej blasze do pieczenia. Masło duży kawałek folii. Rozpakuj ciasto i połóż na mące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
10
Ciasto rozwałkować na 13-in. koło, obracając 90 między każdym przejściem wałka do ciasta, aby nie przywierał.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
11
Przełożyć na patelnię, pozwalając, aby ciasto opadło na miejsce (jeśli go popchniesz lub rozciągniesz, skurczy się po upieczeniu). Przyciąć krawędzie 1/2 cala. przeszłości obręcz patelni i złożyć, aby podwoić grubość krawędzi tart. Ułożyć folię, posmarowaną masłem, delikatnie na ciasto i równomiernie wyłożyć masę ciasta, suszoną fasolę lub ryż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SuszonaFasola Suszona
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
12
Piec 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
13
Wyjąć ciężarki i folię i piec do złotego koloru, o 15 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
14
Ochłoń.
15
Ułóż schłodzone figi w schłodzonej skórce i wylej na nie płyn do gotowania figi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
16
Odstawić na co najmniej 1 godzinę (w temperaturze pokojowej) i do nocy (w lodówce).
17
Podawać w temperaturze pokojowej, z crme frache.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 30 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Magazyn