Tarta Figowa Black Mission
Jeśli 2,68 zł za porcję spada twój budżet, Czarna Mission Fig Tart może być wybitny Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 396 kalorii. Ten przepis służy 12. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz ziele angielskie, sól, wino o średniej zawartości i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 30 minut. Z łyżeczką wynik 14%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Black Mission Fig Jam, Muffinki Figowe Black Mission, oraz Czarna Figa Mission i słodki sos cebulowy.
Instrukcje
Pokrój figi na 1/8 cala.- grube plastry i umieścić w dużej misce. Zagotować 6 szklanek wody i zalać figami.
Odcedzić i włożyć figi do dużego garnka na średnim ogniu z winem, 1 szklanką cukru i 1/2 łyżeczki. sól. Doprowadzić do wrzenia. Tymczasem związać pieprzu, cynamon, ziele angielskie, i goździki w 6-przez 6-in. kawałek gazę i dodać do garnka. Niższe ciepło, aby utrzymać gotować na wolnym ogniu i gotować, aż figi są miękkie i ciecz zmniejsza się do około 3/4 szklanki, około 2 godzin.
Usuń przyprawy i wyrzuć. Wymieszać wanilią.
Niech figi i ciecz ostygną do temperatury pokojowej.
Tymczasem w dużej misce wymieszaj mąkę, pozostałe 3 łyżki. cukier, a pozostałe 1/4 łyżeczki. sól. Wrzuć masło i przerabiaj go opuszkami palców do mieszanki mąki, blenderem do ciast lub widelcem, aż będzie przypominał grubą mączkę kukurydzianą z kawałkami grochu. Szybko wymieszać 2 łyżki. bardzo zimna woda, aż ciasto zacznie trzymać się razem (nadal będzie dość kruche). Delikatnie zagnieść ciasto 2 lub 3 razy w misce, a następnie włączyć do dużego kawałka folii, kształt W 6-in. dysk, przykryć folią i schłodzić przez co najmniej 1 godzinę i do 3 dni.
Miejsce 10-in. patelnia z wyjmowaną obręczą na dużej blasze do pieczenia. Masło duży kawałek folii. Rozpakuj ciasto i połóż na mące.
Ciasto rozwałkować na 13-in. koło, obracając 90 między każdym przejściem wałka do ciasta, aby nie przywierał.
Przełożyć na patelnię, pozwalając, aby ciasto opadło na miejsce (jeśli go popchniesz lub rozciągniesz, skurczy się po upieczeniu). Przyciąć krawędzie 1/2 cala. przeszłości obręcz patelni i złożyć, aby podwoić grubość krawędzi tart. Ułożyć folię, posmarowaną masłem, delikatnie na ciasto i równomiernie wyłożyć masę ciasta, suszoną fasolę lub ryż.
Wyjąć ciężarki i folię i piec do złotego koloru, o 15 protokół.
Ułóż schłodzone figi w schłodzonej skórce i wylej na nie płyn do gotowania figi.
Odstawić na co najmniej 1 godzinę (w temperaturze pokojowej) i do nocy (w lodówce).
Podawać w temperaturze pokojowej, z crme frache.