Tarta Do Zbioru Gryki

Tarta Do Zbioru Gryki
Jedna porcja zawiera 477 kalorii, 16G białka, oraz 30 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz niebieloną mąkę, ocet balsamiczny, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tarta Do Zbioru, Tarta Do Zbioru, oraz Tarta Warzywna Do Zbioru dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby zrobić skórkę, w robocie kuchennym dodaj zarówno mąkę, jak i sól i pulsuj, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
2
Dodaj masło i tymianek i pulsuj, aż uformują się kawałki grochu. Pulsuj, dodając ocet, a następnie zimną wodę, 1 łyżkę na raz, zatrzymując się, gdy ciasto ledwo trzyma się razem. Ciasto uformować na dysk, owinąć w folię i schłodzić w lodówce przez co najmniej 30 minut lub do nocy.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
MasłoMasło
CiastoCiasto
TymianekTymianek
WodaWoda
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
3
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto na 13-calowe koło. Powinien mieć około 1/4 cala grubości.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
5
Rozwałkuj ciasto wokół wałka do ciasta i podnieś je do 11-calowej karbowanej patelni z wyjmowanym dnem. Naciśnij ciasto do krawędzi i do boków, upewniając się, aby łatać wszelkie otwory. Delikatnie zwiń wałek do ciasta na górze patelni, aby usunąć dodatkowe ciasto i utworzyć czystą krawędź. Dno ciasta nakłuć widelcem, ułożyć na wierzchu kawałek papieru pergaminowego, a skorupę tarty napełnić ciężarami ciasta (ja używam kamieni z podwórka-z klasą, wiem).
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
Forma TartaForma Tarta
6
Piec przez 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Wyjąć pergamin i wagi i piec, aż top wygląda prawie suche, Inny 10 do 12 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Wyjąć z piekarnika i ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Podczas gdy skorupa stygnie, przygotuj nadzienie. Na obramowanej blasze do pieczenia wrzucić dynię z 1/2 łyżki oliwy z oliwek, 1/2 łyżeczki soli i gałki muszkatołowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
10
Rozłóż w równej warstwie i piec, aż squash zacznie brązowieć na brzegach, 20 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Wyjąć z piekarnika i ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Na dużej patelni podsmażyć na średnim ogniu, rozgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek i czosnku. Gdy czosnek zaczyna skwierczeć trochę i staje się pachnące, dodać boczniaka szwajcarskiego, płatki czerwonej papryki, i szczypta soli. Sauté aż chard zwiędnie, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CzosnekCzosnek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Przełożyć do dużej miski i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
14
Cebulę obrać, pokroić na pół i cienko pokroić. W tej samej patelni, której użyłeś do chard, podgrzej pozostałą 1/2 łyżki oliwy z oliwek na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
15
Dodać cebulę i szczyptę soli i mieszać co tak często aż karmelizowane, o 20 protokół. Gdy cebula ma ładny jasnobrązowy kolor, dodaj ocet balsamiczny, wymieszaj i wyłącz ogień. Cebula wchłonie ocet, gdy trochę ostygną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet BalsamicznyOcet Balsamiczny
OcetOcet
CebulaCebula
SólSól
16
Wycisnąć nadmiar wody z boczniaka szwajcarskiego i wrócić do miski. W osobnej misce ubijamy jajka, aż dobrze się wymieszają, a następnie dodajemy do boczniaka. Do miski z chard, dodać trzy czwarte squasha, połowa sera, cebula, i kilka zmielonych czarnego pieprzu. Delikatnie wszystko wymieszać i wlać do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
SerSer
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
CebulaCebula
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma TartaForma Tarta
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
17
Rozprowadź na równą warstwę. Rozrzuć pozostałą dynię i ser na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
18
Piec w piekarniku, aż jajko jest tylko ustawić i top jest rumiane, 24 do 28 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
19
Wyjmij tartę z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia przez 5 do 10 minut przed pokrojeniem na plasterki i podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
20
Można to również zrobić na patelni springform, jeśli nie masz karbowanej patelni do tarty. Ponieważ wiele patelni springform ma około 9 cali, skorupa będzie nieco grubsza, więc pamiętaj, aby delikatnie nacisnąć ciasto po bokach patelni w równej warstwie, tak jak na patelni. Nadzienie będzie nieco głębsze, więc dodaj kilka minut do ostatecznego czasu pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
Forma TartaForma Tarta
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia18
Magazyn