Tarta Czekoladowo-Żurawinowa
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i przyjazny dla fodmap przepis ma 1727 kalorii, 48g białka, oraz 105 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 1 i kosztuje $9.96 za porcję. 8 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz twaróg żurawinowy może być wykonane pięć dni wcześniej i przechowywane, czekolada Cranberry tarta, 25 stycznia, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 70%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Tarta Żurawinowo-Czekoladowa, Tarta Czekoladowo-Nerkowca-Żurawinowa, oraz Tarta Z Białą Czekoladą-Żurawiną-Orzechami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Żółtka ubić i przełożyć do rondla; odstawić.
Umieść jagody, wodę i cukier w rondlu na średnim ogniu.
Podgrzać i lekko mieszać, aż żurawina pęknie, a cukier całkowicie się rozpuści.
Dodać masło i wymieszać, aż się stopi i połączy.
Przenieść mieszaninę do robota kuchennego lub blendera i puree. Przepchnij puree z żurawiny przez sitko. Odstawić mieszaninę do ostygnięcia od gorącego do ciepłego, około 10 minut.Stopniowo wlać puree żurawiny mieszaninę do rondla z żółtkami jaj, ciągle mieszając, aż wszystko się połączy. Powrót połączonej mieszaniny do stovetop na średnim małym ogniu. Gotować i stale mieszać mieszaninę, aż jest ledwo wystarczająco gruby, aby pokryć tył łyżki, o 6-8 protokół. Przepchnij mieszaninę przez sitko po raz ostatni, aby złapać zsiadłe jaja. Zużyć natychmiast lub przykryć powierzchnię folią i przechowywać w lodówce do 5 dni.