Tarta czekoladowo-Wiśniowa może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.23 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 394 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz skrobię kukurydzianą, cukier, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 20%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Miodowo-tarta Wiśniowa Glazurowana łosoś z rustykalną tartą wiśniową salsą, Tarta Wiśniowa Tarta Czekoladowa, oraz Tarta Czekoladowo-Wiśniowa.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. wymieszaj 3 łyżki. roztopione niesolone masło do 1 1/3 szklanki czekolady okruchy cookie; naciśnij na 9-calowy patelni tart.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło Niesolone
Okruchy Ciastek
Czekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Tarta
Piekarnik
2
Piec 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
3
Ubić 1/4 szklanki skrobi kukurydzianej, 1/2 szklanki cukru i 2 duże jajka, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia Kukurydziana
Cukier
Jajko
4
Podgrzać 2 szklanki mleka i szczyptę soli, aż się ugotuje, ubijając. Kadzi 1/3 mleka do mieszaniny jaj, ubijając, a następnie wlać z powrotem do patelni. Niższe ciepło; gotować, ubijając, aż zgęstnieje. Przecedzić i ubić w 3 oz. posiekaną słodko-gorzką czekoladę, mieszając do rozpuszczenia. Ostudzić 5 minut; trzepaczka w 2 łyżki. niesolone masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodko-gorzka Czekolada
Masło Niesolone
Mleko
Sól
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Chochla
Patelnia
5
Wlać do skorupy; schłodzić co najmniej 2 godziny lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
6
Na patelni gotować 1/3 szklanki cukru i 1/2 szklanki wody, od czasu do czasu obracając patelnię, aż mieszanina zmieni kolor na bursztynowy.