Tarta Czekoladowo-Orzechowa

Tarta Czekoladowo-Orzechowa
Tarta czekoladowo-orzechowa może być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na desery. Ten przepis służy 8 porcji. Jedna porcja zawiera 562 kalorie , 7 g białka i 44 g tłuszczu . Za 90 centów za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo . 2 osoby wypróbowały i polubiły ten przepis. Jeśli masz pod ręką blanszowane orzechy laskowe, skrobię kukurydzianą, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godzin i 35 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 27% . Ten wynik nie jest aż tak imponujący. Podobne przepisy obejmują tartę czekoladowo-orzechową , tartę czekoladowo-orzechową i tartę czekoladowo-orzechową .

Instrukcje

1
Przygotuj skórkę: praż orzechy laskowe na patelni na średnim ogniu, aż uzyskają złoty kolor, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
3/4 Szklanki Jumbo Zielonych Oliwek Z Pimientos, Około 16 Dużych Oliwek3/4 Szklanki Jumbo Zielonych Oliwek Z Pimientos, Około 16 Dużych Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Ostudzić.
3
Przenieś 1/3 szklanki orzechów do robota kuchennego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych OliwekZielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
4
Dodać mąkę, cukier i sól; pulsować, aż orzechy zostaną drobno zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Zielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych OliwekZielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych Oliwek
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
5
Dodaj masło i pulsuj, aż mieszanina będzie wyglądać jak gruby posiłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
6
Skropić jajkiem i wanilią; pulsować, aż ciasto zacznie się łączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
7
Wyłóż ciasto na arkusz folii i wklep w dysk. Zawiń i przechowuj w lodówce do twardości, co najmniej 1 godziny. Grubo posiekaj pozostałe orzechy laskowe i zachowaj je.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
8
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni w okrąg o średnicy 12 cali. Wciśnij spód i boki 9-calowej formy do tarty z wyjmowanym dnem, a następnie odetnij nadmiar ciasta. Nakłuj cały spód widelcem. Przechowywać w lodówce do twardości, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
9
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Wyłóż skorupę folią, a następnie wypełnij ciężarkami do ciasta lub suszoną fasolą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SuszonaFasola Suszona
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
10
Piec, aż krawędzie będą złote, około 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
11
Usuń folię i obciążniki i kontynuuj pieczenie, aż całość będzie złocistobrązowa, od 15 do 20 minut. Całkowicie ostudzić na kratce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
1
W misce wymieszaj skrobię kukurydzianą z 1/4 szklanki śmietanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Laski CukierkówDodatkowe Laski Cukierków
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Połącz pozostałe 1 3/4 szklanki śmietanki, krem czekoladowo-orzechowy, wanilię i sól w małym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spread Z Orzechów LaskowychSpread Z Orzechów Laskowych
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Wymieszaj mieszaninę skrobi kukurydzianej i zagotuj na średnim ogniu, mieszając i zdrapując boki patelni gumową szpatułką. Gdy mieszanina zacznie wrzeć, ciągle mieszaj, aż zgęstnieje, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Laski CukierkówDodatkowe Laski Cukierków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Wylać na spód i zamieszać wierzch. Przechowywać w lodówce do stwardnienia, około 1 godziny. Posyp zarezerwowanymi orzechami laskowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
5
Zdjęcie: Lisa Shin

Polecane wino: Port

Tartę można łączyć z porto. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest NV Catherman's Port. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Port Catherman w NV
Port Catherman w NV
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn