Tarta Czekoladowo-Miodowo-Migdałowa

Tarta Czekoladowo-Miodowo-Migdałowa
Czekolada miód migdałowy tarta może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 754 kalorie, 9g białka, oraz 39g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na $1.49 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 11 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 42 minuty. Udaj się do sklepu i odebrać slivered migdały, ciężki krem, miód, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 41%, co jest solidne. Spróbuj Tarta miodowo-migdałowa z pomarańczowym Mascarpone, oraz Tarta śmietankowa z pomarańczami, miodem i prażoną skórką migdałową dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
3
Posmaruj dno i boki 9-calowej patelni sprężynowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana I Prażone Płatki MigdałówBita śmietana I Prażone Płatki Migdałów
4
Umieść krakersy graham i migdały w misce robota kuchennego. Proces, aż mieszanina tworzy drobne okruchy, około 15 do 20 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Krakersy Graham, Połamane Na Duże KawałkiCałe Krakersy Graham, Połamane Na Duże Kawałki
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Dodać masło i pulsować aż włączone. Naciśnij mieszaninę okruchów na dno przygotowanej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Piec przez 12 minut. Schłodzić do temperatury pokojowej, około 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
7
W małym rondlu, ubij śmietanę i miód razem na małym ogniu, aż miód się rozpuści. Zwiększyć ciepło do medium i doprowadzić mieszaninę do tuż poniżej wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
8
Umieść chipsy czekoladowe w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Mleka 2%1/2 łyżeczki Mleka 2%
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
9
Wlać gorącą śmietanę na czekoladę i mieszać, aż mieszanina będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
10
Na przygotowaną skórkę wlać nadzienie czekoladowe. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 5 godzin lub najlepiej przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
11
Poluzuj tart z boków patelni, uruchamiając cienką metalową szpatułkę wokół krawędzi. Odkręcić tartę i przełożyć na talerz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
12
Pokroić w kliny i podawać.
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs, 42 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn