Tarta czekoladowo-karmelowa z pijanymi malinami i waniliowym Crème Fraîche
Tarta czekoladowo-karmelowa z pijanymi malinami i waniliowym Crème Fraîche wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 10 i kosztuje $2.32 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 406 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz sól, sól morską, stalówki kakaowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Świetnie sprawdza się jako deser. Z łyżeczką wynik 25%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Tarta czekoladowo-karmelowa z pijanymi malinami i kremem waniliowym Fraiche, Tarta czekoladowa z crème fraîche i malinami, oraz Pain Perdu z Creme Fraîche i malinami.
Instrukcje
1
Umieść stojak na środku piekarnika; rozgrzej do 191°. masło 9-calowa patelnia z wyjmowanym dnem. Mieszamy mąkę, cukier i sól w procesorze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Mąka Uniwersalna
Cukier
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Tarta
Piekarnik
2
Dodać 1/2 szklanki masła; proces, aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
3
Dodać żółtka; procesować, aż utworzą się wilgotne grudki.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jaja
4
Dodaj stalówki kakao; mieszaj za pomocą włączania / wyłączania. Nacisnąć ciasto na dno i na górę przygotowanej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stalówki Kakaowe
Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Piec, aż skorupa będzie złoty kolor, o 20 protokół. Schłodzić na patelni na stelażu przygotowując karmelowe nadzienie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karmel
Słoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
1
Połącz cukier i 1/4 szklanki wody w ciężkim średnim rondlu. Mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło do wysokiej i gotować bez mieszania, aż mieszanina będzie głęboki bursztyn, od czasu do czasu szczotkowanie w dół boki patelni z mokrą szczotką do ciasta i wirowania patelni, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do Ciasta
Patelnia Z Sosem
Patelnia
2
Zdjąć z ognia; dodać śmietanę (mieszanina energicznie bąbelkuje).
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem
3
Dodaj masło i mieszaj na małym ogniu, aż karmel będzie całkowicie gładki. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; wymieszać z solą. Fajne 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
Karmel
Masło
Nasiona
Sól
4
Wlać ciepły karmel do skorupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karmel
Słoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
5
Odstawić w temperaturze pokojowej, aż do całkowitego ostygnięcia, około 45 minut.
1
Krem zagotować na wolnym ogniu w małym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia; dodać czekoladę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
3
Trzepaczka do uzyskania gładkiej konsystencji.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
4
Odstawić, aż lekko ostygnie, ale nadal wylewać, o 10 protokół.
5
Nalej ganache równomiernie na nadzienie karmelowe. Tarta w lodówce odkryte, aż czekolada jest jędrna, o 2 godziny. czy do przodu można zrobić 2 dni do przodu. Przykryć i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Karmel
6
W razie potrzeby umyj wierzch tarty złotym pyłem.
7
Tarta pokroić w cienkie plasterki. Ułóż 1 plasterek na każdym talerzu. Łyżka jagód i crème fraîche obok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme Fraiche
Jagody
8
* Kawałki łuskane prażone ziarna kakaowe; dostępne w wielu sklepach specjalistycznych żywności lub z chocosphere.com.