Tarta czekoladowo-karmelowa z pijanymi malinami i waniliowym Crème Fraîche
Tarta czekoladowo-karmelowa z pijanymi malinami i waniliowym Crème Fraîche wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 10 i kosztuje $2.32 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 406 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz sól, sól morską, stalówki kakaowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Świetnie sprawdza się jako deser. Z łyżeczką wynik 25%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Tarta czekoladowo-karmelowa z pijanymi malinami i kremem waniliowym Fraiche, Tarta czekoladowa z crème fraîche i malinami, oraz Pain Perdu z Creme Fraîche i malinami.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika; rozgrzej do 191°. masło 9-calowa patelnia z wyjmowanym dnem. Mieszamy mąkę, cukier i sól w procesorze.
Dodać 1/2 szklanki masła; proces, aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek.
Dodać żółtka; procesować, aż utworzą się wilgotne grudki.
Dodaj stalówki kakao; mieszaj za pomocą włączania / wyłączania. Nacisnąć ciasto na dno i na górę przygotowanej patelni.
Piec, aż skorupa będzie złoty kolor, o 20 protokół. Schłodzić na patelni na stelażu przygotowując karmelowe nadzienie.
Połącz cukier i 1/4 szklanki wody w ciężkim średnim rondlu. Mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło do wysokiej i gotować bez mieszania, aż mieszanina będzie głęboki bursztyn, od czasu do czasu szczotkowanie w dół boki patelni z mokrą szczotką do ciasta i wirowania patelni, o 7 protokół.
Zdjąć z ognia; dodać śmietanę (mieszanina energicznie bąbelkuje).
Dodaj masło i mieszaj na małym ogniu, aż karmel będzie całkowicie gładki. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; wymieszać z solą. Fajne 10 minut.
Wlać ciepły karmel do skorupy.
Odstawić w temperaturze pokojowej, aż do całkowitego ostygnięcia, około 45 minut.
Krem zagotować na wolnym ogniu w małym rondlu.
Zdjąć z ognia; dodać czekoladę.
Trzepaczka do uzyskania gładkiej konsystencji.
Odstawić, aż lekko ostygnie, ale nadal wylewać, o 10 protokół.
Nalej ganache równomiernie na nadzienie karmelowe. Tarta w lodówce odkryte, aż czekolada jest jędrna, o 2 godziny. czy do przodu można zrobić 2 dni do przodu. Przykryć i przechowywać w lodówce.
W razie potrzeby umyj wierzch tarty złotym pyłem.
Tarta pokroić w cienkie plasterki. Ułóż 1 plasterek na każdym talerzu. Łyżka jagód i crème fraîche obok.
* Kawałki łuskane prażone ziarna kakaowe; dostępne w wielu sklepach specjalistycznych żywności lub z chocosphere.com.