Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj solonej tarty czekoladowej. Na 87 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 385 kalorii. Ten przepis służy 16. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka jaj, kakao w proszku, kawa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tarta Czekoladowo-Solona Karmelowa, Solona Tarta Czekoladowo-Karmelowa, oraz Solona Tarta Czekoladowo-Karmelowa.
Instrukcje
1
W przypadku skórki: w mikserze stojącym wyposażonym w uchwyt łopatkowy, ubij masło i cukier na średniej prędkości, aż będą gładkie. W osobnej misce przesiać mąkę i kakao w proszku, następnie dodać do mieszaniny masła i wymieszać do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W Proszku
Masło
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Dodać żółtka i wymieszać na małej prędkości, aż ciasto się połączy. Jeśli pozostały małe kawałki, zagnieść ciasto, aby je wymieszać. Uformuj ciasto na dysk i zawiń w folię. Schłodzić przez co najmniej 1 godzinę i do 3 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
żółtko Jaja
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
3
Rozpakuj ciasto i ustaw na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej. Z krótkimi pociągnięciami od środka na zewnątrz, roll do 12-in. koło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Rolka
4
Przełóż ciasto na patelnię tartą o grubości 9,5 cm i kciukiem wciśnij boki i dolny róg. Trim ciasto równo z górną krawędzią. Wyłożyć skorupę papierem do pieczenia, całkowicie napełnić suszoną fasolą lub ciężarami ciasta i schłodzić co najmniej 30 minut. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 35
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola Suszona
Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Forma Tarta
Piekarnik
5
Piec ciasto 10 minut, następnie wyjąć pergamin i fasolę i wrócić do piekarnika, aż ciasto wygląda sucho, o 5 minut. Ustaw na stojaku, aby lekko ostygnąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola
Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
6
Do nadzienia: umieść czekoladę w średniej wielkości żaroodpornej misce. W średnim rondlu, połączyć masło, cukier i kawę i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu.
Wlać gorący płyn na czekoladę i odstawić 3 do 4 minut, a następnie delikatnie wymieszać, aż będzie gładka. Rozbij jajka do dużej miski i powoli wlej ciepłą mieszaninę czekolady, stale ubijając, aż do włączenia.
Wlać ciepłe nadzienie do jeszcze ciepłej skorupy tarty.
9
Piec, aż nadzienie lekko wzrośnie, wydaje się suche na powierzchni i wydaje się twarde, gdy lekko wstrząśnięty, około 10 minut. Ustaw na stojaku i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
10
Do glazury: umieść czekoladę i syrop kukurydziany w średniej misce. W pojemniku bezpiecznym dla kuchenki mikrofalowej podgrzać śmietanę do wrzenia; zalać czekoladą.
Dodaj masło i mieszaj powoli, aż będzie gładkie, obracając je w jednym kierunku, aby zapobiec tworzeniu się pęcherzyków powietrza (jeśli masło nie topi się całkowicie, kuchenkę mikrofalową w 5-sekundowych odstępach, aby lekko ogrzać).
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikrofalówka
12
Wlej glazurę na środek tarty i użyj małej szpatułki, aby popchnąć glazurę do krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Glazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka
13
Odstawić na co najmniej 15 minut, aby ustawić przed krojeniem.