Tarta Czekoladowa Bourbon Fudge

Tarta Czekoladowa Bourbon Fudge
Czekolada Bourbon Fudge Tart może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 464 kalorie. Na 96 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Ten przepis jest lubiany przez 597 smakoszy i kucharzy. Mieszanka masła, mąki, śmietany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Loaded Chocolate Bourbon Fudge, Tarta Czekoladowo-Bourbonowa, oraz Bittersweet Chocolate Bourbon Tarta dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby ciasto: za pomocą miksera elektrycznego wyposażonego w uchwyt łopatkowy, wymieszać mąkę, cukier i sól na średniej prędkości przez około 1 minutę, aż do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
(może Zastąpić Fontinę Lub Montasio)(może Zastąpić Fontinę Lub Montasio)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
2
Dodać kawałki zimnego masła i wymieszać na średniej prędkości przez około 3 minuty, lub aż największe kawałki masła będą wielkości grochu. Z mikserem na średniej prędkości, dodać zimną wodę i ubijać przez 1 minutę, lub aż ciasto utworzy wilgotne grudki.
Składniki, których będziesz potrzebować
(oderwany Od łodygi)(oderwany Od łodygi)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
3 Ząbki Czosnku, 2 Rozgniecione, 1 Odłożony W Całości3 Ząbki Czosnku, 2 Rozgniecione, 1 Odłożony W Całości
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Zeskrobać ciasto i pozostałe kawałki mąki na powierzchnię roboczą i zagniatać 3 do 4 razy, aż wszystko połączy się w gładkie ciasto. Uformuj dysk, owiń w folię i przechowuj w lodówce przez około 1 godzinę lub do momentu, gdy będzie wystarczająco twardy, aby się rozwałkować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
4
Umieść duży kawałek papieru pergaminowego (lub dwa przyklejone razem) na powierzchni roboczej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
5
Umieść ciasto na środku papieru i top z drugim arkuszu pergaminu (lub dwa przyklejone razem).
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
6
Rozwałkuj ciasto w 14-calowe koło, zatrzymując się od czasu do czasu, aby oderwać papier, odkurzyć ciasto lekko mąką i zmienić położenie papieru, aby nie uzyskać żadnych zmarszczek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
7
Rozwałkuj ciasto luźno wokół wałka do ciasta i wyśrodkuj je na 10-calowej patelni sprężynowej. Rozwałkuj ciasto równomiernie na patelnię. Palcami delikatnie wciśnij ciasto na boki i dno patelni. Odciąć wszystkie, ale 2 cale ciasta, które zwisa z boków patelni. Przechowywać w lodówce przez 1 godzinę, lub do momentu, gdy ciasto jest bardzo twarde.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana I Prażone Płatki MigdałówBita śmietana I Prażone Płatki Migdałów
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
8
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do temperatury 191° (350°F, jeśli używasz piekarnika konwekcyjnego).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Dekoracji KanapekDo Dekoracji Kanapek
9
Schłodzoną skorupę wyłożyć dużym kawałkiem folii i napełnić suszoną fasolą, aby ją obciążyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SuszonaFasola Suszona
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
10
Piec przez 35 minut (15 do 20 minut, jeśli używasz pieca konwekcyjnego), lub do momentu, gdy krawędzie będą jasnobrązowe, a ciasto wygląda na suche. Ostrożnie wyciągnij folię i fasolę i kontynuuj piec przez 3 do 5 minut (1 do 2 minut, jeśli używasz pieca konwekcyjnego) dłużej, lub do momentu, gdy skorupa będzie złotobrązowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Dekoracji KanapekDo Dekoracji Kanapek
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
11
Aby napełnić: obniżyć temperaturę piekarnika do 163° (300°F W przypadku korzystania z pieca konwekcyjnego).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Dekoracji KanapekDo Dekoracji Kanapek
12
W dużej żaroodpornej misce rozpuść czekoladę i masło na gotującej się wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
(oderwany Od łodygi)(oderwany Od łodygi)
3 Ząbki Czosnku, 2 Rozgniecione, 1 Odłożony W Całości3 Ząbki Czosnku, 2 Rozgniecione, 1 Odłożony W Całości
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Shaohsing, Czyli Chińskie Wino RyżoweShaohsing, Czyli Chińskie Wino Ryżowe
13
Wyjmij miskę z ognia, dodaj kakao i ubijaj do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Shaohsing, Czyli Chińskie Wino RyżoweShaohsing, Czyli Chińskie Wino Ryżowe
14
Dodać cukier, złoty syrop i śmietanę i ubić do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Złoty SyropZłoty Syrop
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
15
Dodać jajka, żółtko, bourbon, wanilię i sól i ubijać do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
Takie Jak M&m'sTakie Jak M&m's
(może Zastąpić Fontinę Lub Montasio)(może Zastąpić Fontinę Lub Montasio)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
16
Wlać do upieczonej skorupki tartej.
17
Piec przez 40 do 42 minut (30 do 35 minut w przypadku piekarnika konwekcyjnego), lub do momentu, gdy krawędzie będą lekko nadmuchane, a środek nadzienia lekko potrząśnie, gdy patelnia jest delikatnie wstrząśnięta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Dekoracji KanapekDo Dekoracji Kanapek
3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego
18
Przenieś patelnię do stojaka z drutu i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Przykryć i przechowywać w lodówce przez noc lub do 3 dni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego
19
Aby służyć, odpiąć i usunąć zewnętrzny pierścień patelni, a za pomocą 2 dużych szpatułek przesuniętych, przenieść tartę na płaski talerz do serwowania. Używając dużego noża zanurzonego w gorącej wodzie i wytartego do sucha, pokrój tartę na plasterki, zanurzając nóż w gorącej wodzie i wycierając do sucha pomiędzy cięciami.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Ząbki Czosnku, 2 Rozgniecione, 1 Odłożony W Całości3 Ząbki Czosnku, 2 Rozgniecione, 1 Odłożony W Całości
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn