Tarta Czekoladowa Bourbon Fudge
Czekolada Bourbon Fudge Tart może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 464 kalorie. Na 96 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Ten przepis jest lubiany przez 597 smakoszy i kucharzy. Mieszanka masła, mąki, śmietany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Loaded Chocolate Bourbon Fudge, Tarta Czekoladowo-Bourbonowa, oraz Bittersweet Chocolate Bourbon Tarta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby ciasto: za pomocą miksera elektrycznego wyposażonego w uchwyt łopatkowy, wymieszać mąkę, cukier i sól na średniej prędkości przez około 1 minutę, aż do wymieszania.
Dodać kawałki zimnego masła i wymieszać na średniej prędkości przez około 3 minuty, lub aż największe kawałki masła będą wielkości grochu. Z mikserem na średniej prędkości, dodać zimną wodę i ubijać przez 1 minutę, lub aż ciasto utworzy wilgotne grudki.
Zeskrobać ciasto i pozostałe kawałki mąki na powierzchnię roboczą i zagniatać 3 do 4 razy, aż wszystko połączy się w gładkie ciasto. Uformuj dysk, owiń w folię i przechowuj w lodówce przez około 1 godzinę lub do momentu, gdy będzie wystarczająco twardy, aby się rozwałkować.
Umieść duży kawałek papieru pergaminowego (lub dwa przyklejone razem) na powierzchni roboczej.
Umieść ciasto na środku papieru i top z drugim arkuszu pergaminu (lub dwa przyklejone razem).
Rozwałkuj ciasto w 14-calowe koło, zatrzymując się od czasu do czasu, aby oderwać papier, odkurzyć ciasto lekko mąką i zmienić położenie papieru, aby nie uzyskać żadnych zmarszczek.
Rozwałkuj ciasto luźno wokół wałka do ciasta i wyśrodkuj je na 10-calowej patelni sprężynowej. Rozwałkuj ciasto równomiernie na patelnię. Palcami delikatnie wciśnij ciasto na boki i dno patelni. Odciąć wszystkie, ale 2 cale ciasta, które zwisa z boków patelni. Przechowywać w lodówce przez 1 godzinę, lub do momentu, gdy ciasto jest bardzo twarde.
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do temperatury 191° (350°F, jeśli używasz piekarnika konwekcyjnego).
Schłodzoną skorupę wyłożyć dużym kawałkiem folii i napełnić suszoną fasolą, aby ją obciążyć.
Piec przez 35 minut (15 do 20 minut, jeśli używasz pieca konwekcyjnego), lub do momentu, gdy krawędzie będą jasnobrązowe, a ciasto wygląda na suche. Ostrożnie wyciągnij folię i fasolę i kontynuuj piec przez 3 do 5 minut (1 do 2 minut, jeśli używasz pieca konwekcyjnego) dłużej, lub do momentu, gdy skorupa będzie złotobrązowa.
Aby napełnić: obniżyć temperaturę piekarnika do 163° (300°F W przypadku korzystania z pieca konwekcyjnego).
W dużej żaroodpornej misce rozpuść czekoladę i masło na gotującej się wodzie.
Wyjmij miskę z ognia, dodaj kakao i ubijaj do wymieszania.
Dodać cukier, złoty syrop i śmietanę i ubić do wymieszania.
Dodać jajka, żółtko, bourbon, wanilię i sól i ubijać do wymieszania.
Wlać do upieczonej skorupki tartej.
Piec przez 40 do 42 minut (30 do 35 minut w przypadku piekarnika konwekcyjnego), lub do momentu, gdy krawędzie będą lekko nadmuchane, a środek nadzienia lekko potrząśnie, gdy patelnia jest delikatnie wstrząśnięta.
Przenieś patelnię do stojaka z drutu i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Przykryć i przechowywać w lodówce przez noc lub do 3 dni.
Aby służyć, odpiąć i usunąć zewnętrzny pierścień patelni, a za pomocą 2 dużych szpatułek przesuniętych, przenieść tartę na płaski talerz do serwowania. Używając dużego noża zanurzonego w gorącej wodzie i wytartego do sucha, pokrój tartę na plasterki, zanurzając nóż w gorącej wodzie i wycierając do sucha pomiędzy cięciami.