Tarta cytrynowa z letnimi jagodami
Tarta cytrynowa z letnimi jagodami może być tylko lacto ovo vegetarian przepis, którego szukałeś. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 379 kalorii, 8G białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 1,93 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 274 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Udaj się do sklepu i odbierz jagodowy, malinowy, złoty cukier i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 49%. Spróbuj Soczysty pudding cytrynowy z letnimi jagodami, Ricotta plasterek cytryny z letnimi jagodami, oraz Ciasto cytrynowe z letnimi jagodami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Drobno zetrzeć skórkę z 3 cytryn do miski. Podziel wszystkie cytryny na pół, a następnie użyj widelca, aby wycisnąć cały sok i miąższ do miski ze skórką nie martw się o nasiona. Rozbij jajka w osobnej misce, a następnie ubijaj cukier do całkowitego połączenia.
Wymieszać śmietanę i sok z cytryny, a następnie odstawić.
Na blasze do pieczenia wyłożonej papierem tłuszczowym wyłożyć 23-centymetrowy krążek lub luźną blachę. Na powierzchni posypanej cukrem pudrem rozwałkować ciasto na grubość 1 monety. Podnieś na wałek do ciasta, a następnie zasłoń pierścień tarty lub puszkę, pozostawiając nadmiar wiszący nad krawędzią. Ostrożnie wciśnij ciasto na boki małą kulką ciasta. Włóż do lodówki lub zamrażarki na 20 minut, aby ciasto ostygło.
Podczas schładzania ciasta Rozgrzej piekarnik do 200C / wentylator 180C / Gaz
Nakłuć podstawę ciasta, wyłożyć papierem tłustym i fasolą do pieczenia, a następnie piec przez 15 min.
Wyjmij papier i fasolę, a następnie piecz obudowę przez 5-10 minut, aż będzie brązowo i chrupiąco. Piekarnik dolny do 150C / wentylator 130C / Gaz
Użyj chochli, aby przesunąć krem cytrynowy przez sito do miski, naciskając na miąższ, aby uzyskać jak najwięcej soku. Usunąć bąbelki z powierzchni kremu, a następnie wlać krem do dzbanka. Lekko wyjąć tartę z piekarnika, następnie wlać budyń, aby doszedł do góry. Możesz mieć trochę resztek. Wepchnij tartę z powrotem, a następnie piecz przez 35-40 minut, aż Góra utworzy lekką skórkę i krem będzie po prostu ustawiony. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie schłodzić.
Podczas gdy tarta chłodzi, zrobić sałatkę jagodową.
Umieść dużą nieprzywierającą patelnię na średnim ogniu i rozrzuć cukier puder na podstawie.
Podgrzewać, aż cukier się rozpuści i karmelizuje. Dorzuć jagody, Wrzuć z cukrem, a następnie zalej octem po sherry. Bąbelki przez minutę, aż wszystko zacznie zmiękać, następnie przewracamy na talerz i pozostawiamy do ostygnięcia.
Użyj ząbkowanego noża, aby przyciąć ciasto i zrobić zgrabną krawędź. Tartę lekko posmaruj cukrem pudrem, a następnie użyj palnika, aby karmelizować wierzch. Pozostaw górę do Ustawienia, a następnie powtórz proces, aby uzyskać bardzo grubą warstwę karmelu. Miętę wymieszać z jagodami.
Podawać tartę w plasterkach z miseczką sałatki jagodowej z boku.
Polecane wino: Port, Moscato Dasti, Cream Sherry
Porto, Moscato d ' Asti i Cream Sherry są świetnym wyborem do tarty cytrynowej. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jednym z win, które można spróbować jest Krohn Lágrima Fine Port. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Krohn Lágrima Fine Port]()
Krohn Lágrima Fine Port
Toffi, Karmel i dobra dojrzałość na tym wyrafinowanym winie. Istnieje duchowa krawędź, ale działa, ponieważ owoce są podporządkowane dojrzałości, dojrzałości i bogactwu. Posmak jest po prostu perfumowany.