Tarta cytrynowa z letnimi jagodami

Tarta cytrynowa z letnimi jagodami
Tarta cytrynowa z letnimi jagodami może być tylko lacto ovo vegetarian przepis, którego szukałeś. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 379 kalorii, 8G białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 1,93 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 274 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Udaj się do sklepu i odbierz jagodowy, malinowy, złoty cukier i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 49%. Spróbuj Soczysty pudding cytrynowy z letnimi jagodami, Ricotta plasterek cytryny z letnimi jagodami, oraz Ciasto cytrynowe z letnimi jagodami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Drobno zetrzeć skórkę z 3 cytryn do miski. Podziel wszystkie cytryny na pół, a następnie użyj widelca, aby wycisnąć cały sok i miąższ do miski ze skórką nie martw się o nasiona. Rozbij jajka w osobnej misce, a następnie ubijaj cukier do całkowitego połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier CasterCukier Caster
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Wymieszać śmietanę i sok z cytryny, a następnie odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
Przygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa KawałkiPrzygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
3
Na blasze do pieczenia wyłożonej papierem tłuszczowym wyłożyć 23-centymetrowy krążek lub luźną blachę. Na powierzchni posypanej cukrem pudrem rozwałkować ciasto na grubość 1 monety. Podnieś na wałek do ciasta, a następnie zasłoń pierścień tarty lub puszkę, pozostawiając nadmiar wiszący nad krawędzią. Ostrożnie wciśnij ciasto na boki małą kulką ciasta. Włóż do lodówki lub zamrażarki na 20 minut, aby ciasto ostygło.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Peachie-O5 Cukierków Peachie-O
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
4
Podczas schładzania ciasta Rozgrzej piekarnik do 200C / wentylator 180C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
5
Nakłuć podstawę ciasta, wyłożyć papierem tłustym i fasolą do pieczenia, a następnie piec przez 15 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
6
Wyjmij papier i fasolę, a następnie piecz obudowę przez 5-10 minut, aż będzie brązowo i chrupiąco. Piekarnik dolny do 150C / wentylator 130C / Gaz
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
7
Użyj chochli, aby przesunąć krem cytrynowy przez sito do miski, naciskając na miąższ, aby uzyskać jak najwięcej soku. Usunąć bąbelki z powierzchni kremu, a następnie wlać krem do dzbanka. Lekko wyjąć tartę z piekarnika, następnie wlać budyń, aby doszedł do góry. Możesz mieć trochę resztek. Wepchnij tartę z powrotem, a następnie piecz przez 35-40 minut, aż Góra utworzy lekką skórkę i krem będzie po prostu ustawiony. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
ChochlaChochla
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
8
Podczas gdy tarta chłodzi, zrobić sałatkę jagodową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone PistacjePosiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
9
Umieść dużą nieprzywierającą patelnię na średnim ogniu i rozrzuć cukier puder na podstawie.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Peachie-O5 Cukierków Peachie-O
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
10
Podgrzewać, aż cukier się rozpuści i karmelizuje. Dorzuć jagody, Wrzuć z cukrem, a następnie zalej octem po sherry. Bąbelki przez minutę, aż wszystko zacznie zmiękać, następnie przewracamy na talerz i pozostawiamy do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet SherryOcet Sherry
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone PistacjePosiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
11
Użyj ząbkowanego noża, aby przyciąć ciasto i zrobić zgrabną krawędź. Tartę lekko posmaruj cukrem pudrem, a następnie użyj palnika, aby karmelizować wierzch. Pozostaw górę do Ustawienia, a następnie powtórz proces, aby uzyskać bardzo grubą warstwę karmelu. Miętę wymieszać z jagodami.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Peachie-O5 Cukierków Peachie-O
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone PistacjePosiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
Blow TorchBlow Torch
12
Podawać tartę w plasterkach z miseczką sałatki jagodowej z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone PistacjePosiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)

Polecane wino: Port, Moscato Dasti, Cream Sherry

Porto, Moscato d ' Asti i Cream Sherry są świetnym wyborem do tarty cytrynowej. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jednym z win, które można spróbować jest Krohn Lágrima Fine Port. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
Krohn Lágrima Fine Port
Krohn Lágrima Fine Port
Toffi, Karmel i dobra dojrzałość na tym wyrafinowanym winie. Istnieje duchowa krawędź, ale działa, ponieważ owoce są podporządkowane dojrzałości, dojrzałości i bogactwu. Posmak jest po prostu perfumowany.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia6
Magazyn