Tarta budyniowa karmelowa z kruchą skórką migdałową
Karmel budyń tarta z migdałów kruche skorupa może być dobrym przepisem, aby rozwinąć swoje pole przepis deser. Ten wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 54 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 296 kalorii. Mieszanka cukru, ekstraktu waniliowego, żółtka jaja i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 27%, to danie nie jest takie wspaniałe. Spróbuj Tarta budyniowa karmelowa z kruchą skórką migdałową, Tarta rabarbarowa z kruchą skórką, oraz Tarta Cytrynowa Z Kruchą Skórką dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Patelnia do tarty o średnicy 9 cali z wyjmowanym dnem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Tarta
2
Połączyć migdały i 1/4 szklanki cukru w procesorze; orzechy drobno zmielić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Migdały
Cukier
Orzechy
3
Dodać mąkę, cukier puder i sól; zmiksować 5 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
Mąka Uniwersalna
Sól
4
Dodać masło i zmiksować, włączając/wyłączając, aż powstanie gruba Mączka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
5
Dodaj żółtko i zmiksuj, aż utworzą się wilgotne grudki, około 30 sekund. Zagnieść ciasto w kulkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jaja
Ciasto
6
Przenieść 1/4 szklanki ciasta do małej miski i rezerwy do innego użytku. Pozostałe ciasto równomiernie wcisnąć na dno i do góry przygotowanej patelni. Przebij dno widelcem. Przykryć patelnię folią i zamrozić skórkę co najmniej 1 godzinę i do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Piec skorupy odkryte do głębokiego złoty kolor, sprawdzanie często i naciskając boki i dół z tyłu widelca w ciągu pierwszych 15 minut, gdy puffs skorupy lub pęcherzyki, o 20 minut w sumie. Całkowicie fajne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
1
W średniej misce umieścić skrobię kukurydzianą i sól. Stopniowo dodawać 1/4 szklanki mleka, ubijając aż do rozpuszczenia skrobi kukurydzianej.
Wymieszaj cukier i 1/3 szklanki wody w dużym dużym rondlu na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Doprowadzić do wrzenia, szczotkując boki patelni mokrą szczotką do ciasta. Gotować bez mieszania, aż syrop będzie głęboki bursztyn, wirowanie patelni od czasu do czasu, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Syrop
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do Ciasta
Patelnia Z Sosem
Patelnia
4
Dodaj 2 szklanki mleka (mieszanina będzie bańki).
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko
5
Ubić do rozpuszczenia bitów karmelu. Powoli ubić gorącą mieszaninę mleka w mieszaninę żółtkową; powrócić do tej samej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karmelowe Bitki
Mleko
żółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Patelnia
6
Ubijać, aż budyń zgęstnieje i zagotuje, około 2 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
7
Zdjąć z ognia.
8
Ubić na maśle i wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
9
Przenieść do skorupy. Chill uncovered do zimna i po prostu twarde, co najmniej 3 godziny. Do ahead można wykonać 1 dzień wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
1
Wymieszać 2/3 szklanki cukru i 1/3 szklanki wody w ciężkim średnim patelni (nie należy używać nonstick) na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Doprowadzić do wrzenia, szczotkując boki patelni mokrą szczotką do ciasta. Gotować bez mieszania, aż syrop ma średni bursztynowy kolor, około 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Syrop
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do Ciasta
Patelnia
2
Dodaj migdały i wymieszaj, aby równomiernie pokryć karmelem. Natychmiast zeskrobać powlekane migdały na arkusz folii. Praca szybko z 2 widelcami, oddzielne migdały i rozłożone w jednej warstwie. Całkowicie fajne. Do przodu
Składniki, których będziesz potrzebować
Migdały
Karmel
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
3
Pozostawić migdały w temperaturze pokojowej do 6 godzin lub przykryć i schłodzić do 1 dnia. Migdały podzielić na małe klastry przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Migdały
4
Naciśnij dno patelni do góry, zwalniając tartę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Śmietanę, cukier puder i wanilię ubić w misce, aż do uzyskania szczytów.