Tarka Z Warzyw Korzeniowych
Korzeniowa zapiekanka warzywna może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 12. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 251 kalorii, 4G białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka ziemniaków russet, korzeń selera, czosnek, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 godzin. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 58%, co jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Tarka korzeniowo-warzywna, Tarka korzeniowo-warzywna, oraz Tarka Korzeniowo-Warzywna.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 204°.
Obrać pasternak i pokroić w poprzek na 3-calowe długości nożem, a następnie pokroić wzdłuż wokół rdzenia na plastry o grubości 1/8 cala za pomocą krajalnicy (Odrzuć rdzeń).
Przełożyć do dużej miski.
Obrać korzeń selera i wszystkie ziemniaki (przygotować ziemniaki russet ostatni, aby uniknąć przebarwienia) i połowę wzdłuż, a następnie pokroić w poprzek na 1/8-calowe plastry z krajalnicą.
Dodaj do pasternaku wraz z solą, czosnkiem, pieprzem, gałką muszkatołową, bulionem i 1 3/4 szklanki śmietany, podrzucając do połączenia.
Przełożyć do zapiekanki, równomiernie rozprowadzić.
Wyciąć kawałek pergaminu lub papieru woskowego, aby zmieścić się tylko wewnątrz naczynia gratin, a następnie masło 1 stronie pergaminu. Warzywa przykryć bezpośrednio pergaminem, z masłem w dół, a następnie umieścić naczynie w płytkiej patelni do pieczenia (aby złapać wszelkie kapiele).
Piec, aż zapiekanka bulgotnie i warzywa są miękkie po przekłuciu nożem, o 50 protokół. Odrzuć pergamin.
Tuż przed podaniem rozgrzej brojlery.
Mżawka top zapiekanki z pozostałych 2 łyżki śmietany i broil 4 do 6 cali od ciepła, aż rumiane, 2 do 3 protokół.
* Zapiekankę, bez ostatecznego dodatku śmietany (2 łyżki stołowe), można piec (ale nie pieczony) 6 godzin wcześniej i całkowicie schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić, luźno przykryć. Podgrzać, pod przykryciem, w rozgrzanym piekarniku 204° do nagrzania, o 30 protokół.
Skropić śmietaną i broilem tuż przed podaniem.* Jeśli robisz również kasztan,śliwki, i pancetta farsz piec ten gratin w dolnej trzeciej piekarnika, podczas gdy farsz piecze w górnej trzeciej.