Taquitos z kurczaka i czarnej fasoli z kwaśną śmietaną Adobo
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu meksykańskich przepisów, więc spróbuj Taquitos z kurczaka i czarnej fasoli z kwaśną śmietaną Adobo. Jedna porcja zawiera 134 kalorie, 6G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 20. Na 43 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz fasolę, śmietanę, tortille z mąki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 32%, co jest raczej złe. Spróbuj Pikantne Enchiladas z kurczaka z czarnej fasoli z sosem z dyni, Chicken & Green Chile Taquitos z sosem Kolendrowo - śmietanowym, oraz Czarna fasola i Wołowina Chili z zieloną kwaśną śmietaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować taquitos, rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać kurczaka, i podsmażyć 5 minut lub aż gotowe.
Umieść kurczaka w robocie kuchennym.
Dodaj ser, fasola, i zielone chiles; puls 15 razy lub aż fasola są grubo posiekane.
Łyżka około 3 łyżki mieszanki kurczaka w dolnej trzeciej części każdej tortilli; zwinąć.
Każdą tortillę przeciąć na pół; zabezpieczyć drewnianymi kostkami.
Umieść taquitos w dużej plastikowej torbie na suwak; zamrozić do 3 miesięcy.
Umieść zamrożone taquitos na dużej blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 400 przez 10 minut; włączyć taquitos, i płaszcz w sprayu do gotowania.
Piec dodatkowe 10 minut lub aż złoty.
Aby przygotować adobo kwaśną śmietanę, połączyć śmietanę, kolendra, i chipotle chile. Dobrze wymieszać.