Taquitos Wieprzowe
Wieprzowina Taquitos jest bezglutenowe przepis z 12 porcjami. Jedna porcja zawiera 198 kalorii, 9g białka, oraz 8G tłuszczu. Za 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką olej canolan, oregano, kolendrę i kilka innych składników, możesz to zrobić. 362 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Wiele osób naprawdę lubiło to meksykańskie danie. Przynosi ci smak domu. Działa dobrze jako niedrogi hor d ' oeuvre. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 50 minut. Z łyżką wynik 36%, to danie nie jest tak spektakularne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Taquitos z klopsika wieprzowego z winegretem z awokado, Taquitos wieprzowe z grillowaną salsą pomidorową, oraz Pieczone kremowe Taquitos wieprzowe z dressingiem limonkowo-kolendrowym.
Instrukcje
Na dużej patelni podsmaż cebulę na oleju do miękkości.
Dodaj czosnek, kminek, oregano, chili w proszku i cayenne; gotuj 1 minutę dłużej.
Dodaj wieprzowinę, ser, kolendrę, salsę i sok z limonki. Gotuj i mieszaj, aż ser się rozpuści.
Umieść 2 łyżki nadzienia na dolnej jednej trzeciej każdej tortilli.
Zwiń mocno. Zabezpiecz wykałaczkami. Powtórz z pozostałymi tortillami i nadzieniem.
Ułóż taquitos na wysmarowanej tłuszczem blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 400° przez 8 minut. Ochłodzić całkowicie. Wyrzuć wykałaczki.
Umieść taquitos na woskowanym papierze wyłożonym 15 cali. x 10-w. x 1-w. blacha do pieczenia; zamrażać, aż będzie twarda.
Przenieś do zamykanej plastikowej torby do zamrażania. Można zamrozić do 3 miesięcy.
Aby użyć mrożonych taquitos: ułóż żądaną liczbę taquitos w jednej warstwie na natłuszczonej blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 400° przez 12-15 minut lub na złoty kolor.
Podawać ze śmietaną, guacamole i dodatkową salsą verde.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i musujące różowe to świetny wybór na przystawki. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Ruinart Brut rosé (pół butelki). Ma 5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 56 dolarów.
![Ruinart Brut Rose (półbut)]()
Ruinart Brut Rose (półbut)
* Nastąpiła zmiana opakowania tego wina. Przedstawiona etykieta może nie być otrzymaną etykietą.* Wino ma jaskrawo Pomarańczowo-żółty kolor płatków róży z bardzo delikatnym, obfitym i trwałym musem. Nos charakteryzuje się małymi czerwonymi jagodami, głównie porzeczkami. Na podniebieniu wino jest energiczne i dobrze wyważone. Dobre, świeże, owocowe wino z dobrze zintegrowanymi taninami i nutą przyprawy na długim finiszu.Ruinart Rosé jest produkowany z mieszanki 55% Pinot Noir i 45% Chardonnay z najlepszych ostatnich roczników. Wszystkie owoce pochodzą z winnic premiers crus. Do winogron z winnic estate w Sillery i Brimont (ojczyzna rodowa rodziny Ruinart) dołączają starannie wyselekcjonowane winogrona z innych winnic Premier crus Na Côte de Blancs i Montagne de Reims. Winogrona do Ruinart są wybierane kosz po koszu u źródła i używane są tylko najlepsze premierzy crus.