Tandetne Warzywne Ciasto Tortilla
Tandetna Tortilla warzywna może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 48 kalorii, 2G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 45 i kosztuje 12 centów za porcję. Jeśli masz paprykę, cebulę, szynkę pieczoną Oscara Mayera i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Cheesy tortilla breakfast bake, Cheesy Ham & Vegetable Bake, oraz Serowy wypiek warzyw dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Rozgrzać olej na średniej patelni na średnim ogniu.
Dodać szynkę, paprykę i cebulę; gotować 5 do 7 min. lub do momentu, gdy warzywa będą chrupiące-delikatne.
Zdjąć z ognia. Wymieszaj salsę. Ubić jajka i śmietanę trzepaczką do wymieszania.
Ułóż 6 połówek tortilli na dnie naczynia do pieczenia 13x9 cali rozpylonego sprayem do gotowania.
Rozłóż połowę mieszanki warzywnej na tortillach; przykryj połową mieszaniny jajek i 1/2 szklanki sera. Powtórz wszystkie warstwy zaczynając od tortilli. Na wierzchu pozostałe tortille.
Piec 25 min. Wierzch z pozostałym serem; piec 5 min. albo aż się stopi.