Hamburgery z indykiem tamaryndowca mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje $3.1 za porcję. Jedna porcja zawiera 407 kalorii, 35g białka, oraz 17g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz sól, cebula, jalapeño chile, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to Amerykańskie danie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Miecznik szkliwiony Tamaryndowcem z sosem limonkowym, kolendrą i Tamaryndowcem, Grillowane Hamburgery Z Indyka, oraz Grillowane Hamburgery Z Indyka dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzać olej w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Dodać imbir i sauté 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir
3
Dodać koncentrat tamaryndowca, miód i wodę i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu, aż wystarczająco grube, aby płaszcz łyżkę i zmniejszona do 1 1/4 filiżanki, często mieszając, o 8 protokół. Całkowicie schłodzić (objętość zmniejszy się, gdy glazura stygnie); wymieszać z sokiem z limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Tamaryndowa
Sok Z Limonki
Glazura
Miód
Woda
4
Do ahead: może być wykonany 2 dni wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
1
Wymieszać majonez, imbir, sól, jalapeño, czarny pieprz, i 4 łyżeczki glazury w dużej misce do mieszania; wymieszać w zielonej cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny
Zielona Cebula
Majonez
Imbir
Glazura
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
Dodać zmielonego indyka; delikatnie zmiksować (nie pakować szczelnie). Kształt mieszaniny na osiem 1/2-cala-grube paszteciki. Ułóż paszteciki na małej blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Indyk Mielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
3
Do ahead: może być wykonany 8 godzin wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
4
Przygotować grill (średnie ciepło). Rolki grillowe, przyciąć bok w dół, do złotego koloru, około 2 minut; przenieść na powierzchnię roboczą. Grill hamburgery aż gotowane przez i termometr włożony do centrum rejestry 71°, O 8 minut na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
5
Posmaruj każdy burger glazurą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Glazura
6
Umieść 1 hamburgera, oszklony bokiem w dół, na każdym dnie rolki; szczotkuj każdego hamburgera z większą ilością glazury. Top każdy z cebulą, pomidorem, sałatą, i roll top.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata
Pomidor
Glazura
Cebula
Rolka
7
Podawać, przechodząc Pozostałe glazury oddzielnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Glazura
8
* Czasami oznaczany pastą tamaryndowską, koncentrat tamaryndowca jest ciemną, bez pestek pastą o słodko-cierpkim smaku. Jest dostępny na rynkach Bliskiego Wschodu i Indii oraz na niektórych rynkach azjatyckich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Tamaryndowa
1
Połączyć i kształt mieszaniny indyka delikatnie, aby zapewnić hamburgery indyka. Przepracowane mięso staje się zbyt zwarte i skutkuje suchymi hamburgerami.