Tamarynd-Glazurowane Hamburgery Z Indyka
Hamburgery z indykiem tamaryndowca mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje $3.1 za porcję. Jedna porcja zawiera 407 kalorii, 35g białka, oraz 17g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz sól, cebula, jalapeño chile, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to Amerykańskie danie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Miecznik szkliwiony Tamaryndowcem z sosem limonkowym, kolendrą i Tamaryndowcem, Grillowane Hamburgery Z Indyka, oraz Grillowane Hamburgery Z Indyka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodać imbir i sauté 2 protokół.
Dodać koncentrat tamaryndowca, miód i wodę i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu, aż wystarczająco grube, aby płaszcz łyżkę i zmniejszona do 1 1/4 filiżanki, często mieszając, o 8 protokół. Całkowicie schłodzić (objętość zmniejszy się, gdy glazura stygnie); wymieszać z sokiem z limonki.
Do ahead: może być wykonany 2 dni wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Wymieszać majonez, imbir, sól, jalapeño, czarny pieprz, i 4 łyżeczki glazury w dużej misce do mieszania; wymieszać w zielonej cebuli.
Dodać zmielonego indyka; delikatnie zmiksować (nie pakować szczelnie). Kształt mieszaniny na osiem 1/2-cala-grube paszteciki. Ułóż paszteciki na małej blasze do pieczenia.
Do ahead: może być wykonany 8 godzin wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Przygotować grill (średnie ciepło). Rolki grillowe, przyciąć bok w dół, do złotego koloru, około 2 minut; przenieść na powierzchnię roboczą. Grill hamburgery aż gotowane przez i termometr włożony do centrum rejestry 71°, O 8 minut na stronie.
Posmaruj każdy burger glazurą.
Umieść 1 hamburgera, oszklony bokiem w dół, na każdym dnie rolki; szczotkuj każdego hamburgera z większą ilością glazury. Top każdy z cebulą, pomidorem, sałatą, i roll top.
Podawać, przechodząc Pozostałe glazury oddzielnie.
* Czasami oznaczany pastą tamaryndowską, koncentrat tamaryndowca jest ciemną, bez pestek pastą o słodko-cierpkim smaku. Jest dostępny na rynkach Bliskiego Wschodu i Indii oraz na niektórych rynkach azjatyckich.
Połączyć i kształt mieszaniny indyka delikatnie, aby zapewnić hamburgery indyka. Przepracowane mięso staje się zbyt zwarte i skutkuje suchymi hamburgerami.