Tamales Wieprzowe
Wieprzowina tamales może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 140 kalorii, 13g białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 24. Na 49 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 55 minut. Udaj się do sklepu i odbierz oregano, ziarna pieprzu, sól koszerną i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać łuski kukurydzy, można śledzić to danie główne z Chleb Bananowy Paleo-Bez Jajek I Orzechów jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ser z pieczonym Chile Tamales: Tamales de Queso con Rajas, Pulled-Pork Tamales, oraz Smażone Tamales Wieprzowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włożyć wieprzowinę do głębokiego rondla i zalać zimną wodą (około 6 szklanek).
Dodaj 2 łyżeczki soli, cebulę, tymianek, oregano, liście laurowe i ziarna pieprzu; przykryć i doprowadzić do duszenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień, aby utrzymać delikatne gotować na wolnym ogniu i gotować, aż wieprzowina będzie miękka, 1 godzina, 30 minut do 2 godzin.
Przełożyć wieprzowinę na talerz i rozdrobnić. Odcedzić i zarezerwować płyn do gotowania; utrzymywać ciepło.
W międzyczasie moczyć łuski kukurydzy w misce z gorącą wodą, używając talerza, aby utrzymać je w zanurzeniu, aż będą giętkie, 1 godzinę.
Połącz wieprzowinę, kminek, 1/3 szklanki chili w proszku, czosnek, mąka, cukier, olej roślinny i 1 szklanka płynu do gotowania reserved na dużej patelni. Doprowadzić do duszenia na średnim ogniu; gotować, mieszając od czasu do czasu, aż większość płynu zostanie wchłonięta, o 25 protokół.
Wymieszać masę harina, smalec, 2 łyżeczki soli, pozostałą 1/2 łyżeczki chili w proszku i 2 2/3 szklanki zarezerwowanego płynu do gotowania w misce do połączenia.
Osuszyć łuski i osuszyć. Zaczynając 1/2 cala od szerokiego końca, rozłóż około 3 łyżki ciasta na łuskę, pozostawiając 1-calową granicę po bokach. Łyżka 2 łyżki wieprzowiny wypełniając środek ciasta, a następnie złożyć na boki łuski, owijając ciasto wokół nadzienia. Złóż wąski koniec łuski. Powtórz z pozostałymi łuskami, ciastem i nadzieniem.
Ustaw kosz na parowiec w dużym garnku wypełnionym od 1 do 2 cali wody. Ułóż tamales stojąc w parowcu, złożonym bokiem w dół. Doprowadzić wodę do wrzenia na średnim ogniu, przykryć i parą, aż ciasto będzie twarde, 45 do 50 minut.
Wyjąć z parownika i lekko ostudzić przed rozpakowaniem.