Tajskie Sajgonki Z Kurczakiem

Tajskie Sajgonki Z Kurczakiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc wypróbuj Tajskie sajgonki z kurczakiem. Ten przepis sprawia, że 24 porcje z 39 kalorii, 5G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wiosna. 3 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Mieszanka tajskiego sosu orzechowego, woda, 8-1 / okrągłe opakowania ryżowe sajgonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis jest typowy dla kuchni wietnamskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Bezglutenowe Wegetariańskie Sajgonki Z Sosem Orzechowym W Stylu Tajskim, Tajskie Sajgonki (Pa Pia), oraz Pad Thai Sajgonki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzać dużą patelnię nonstick lub wok na średnim ogniu do gorąca.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
2
Dodać kurczaka, imbir i czosnek; Stir-fry 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona WaniliiLaska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
3
Dodać mieszankę coleslaw i 1/4 szklanki sosu orzechowego; stir-smażyć, aż kurczak jest gotowane przez, o 3 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szybki Makaron Z Mieszanką Sosu śmietanowo-szczypiorkowegoSzybki Makaron Z Mieszanką Sosu śmietanowo-szczypiorkowego
Sos OrzechowySos Orzechowy
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4
Połącz wodę i skrobię kukurydzianą, mieszając do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5
Dodaj do patelni; gotować 1 minutę lub aż mieszanina zgęstnieje.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
6
Zdjąć z ognia; wymieszać w 1/4 szklanki kolendry. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
7
Mieszaninę można przechowywać w lodówce do 1 dnia. (
8
Rolki można składać, gdy mieszanina jest jeszcze zimna.) Napełnij płytką miskę bardzo gorącą wodą z kranu. Wsunąć każdą sajgonki do gorącej wody; odstawić, aż zmiękną, około 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owijarki SajgonkiOwijarki Sajgonki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Odcedzić i przełożyć na arkusz woskowanego papieru. Łyżka zaokrąglone 1/3 szklanki mieszanki kurczaka w pobliżu dolnej części opakowania, pozostawiając 1-calowy granicy. Zaczynając od granicy, zwiń owijkę tak mocno, jak to możliwe; przenieś na deskę do rzeźbienia. Powtórz z pozostałymi opakowaniami i nadzieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
10
Wytnij końce po przekątnej od każdej rolki; Wytnij każdą rolkę po przekątnej na cztery kawałki (około 2 cale każda); ułóż na półmisku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
11
Połączyć pozostałe 2 łyżki sosu orzechowego i sosu sojowego w małej misce; ustawić w środku półmiska.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos OrzechowySos Orzechowy
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
12
Posypać pozostałe 2 łyżki kolendry na sajgonki i sos do zanurzania. (Przystawki można przykryć i schłodzić do 2 godzin przed podaniem i mogą wytrzymać kolejne 2 godziny w temperaturze pokojowej bez wyschnięcia.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje24
Ocena Zdrowia2
Magazyn