Tajskie Sajgonki Z Kurczakiem

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc wypróbuj Tajskie sajgonki z kurczakiem. Ten przepis sprawia, że 24 porcje z 39 kalorii, 5G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wiosna. 3 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Mieszanka tajskiego sosu orzechowego, woda, 8-1 / okrągłe opakowania ryżowe sajgonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis jest typowy dla kuchni wietnamskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Bezglutenowe Wegetariańskie Sajgonki Z Sosem Orzechowym W Stylu Tajskim, Tajskie Sajgonki (Pa Pia), oraz Pad Thai Sajgonki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać dużą patelnię nonstick lub wok na średnim ogniu do gorąca.
Dodać kurczaka, imbir i czosnek; Stir-fry 3 protokół.
Dodać mieszankę coleslaw i 1/4 szklanki sosu orzechowego; stir-smażyć, aż kurczak jest gotowane przez, o 3 minuty dłużej.
Połącz wodę i skrobię kukurydzianą, mieszając do uzyskania gładkiej konsystencji.
Dodaj do patelni; gotować 1 minutę lub aż mieszanina zgęstnieje.
Zdjąć z ognia; wymieszać w 1/4 szklanki kolendry. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Mieszaninę można przechowywać w lodówce do 1 dnia. (
Rolki można składać, gdy mieszanina jest jeszcze zimna.) Napełnij płytką miskę bardzo gorącą wodą z kranu. Wsunąć każdą sajgonki do gorącej wody; odstawić, aż zmiękną, około 30 sekund.
Odcedzić i przełożyć na arkusz woskowanego papieru. Łyżka zaokrąglone 1/3 szklanki mieszanki kurczaka w pobliżu dolnej części opakowania, pozostawiając 1-calowy granicy. Zaczynając od granicy, zwiń owijkę tak mocno, jak to możliwe; przenieś na deskę do rzeźbienia. Powtórz z pozostałymi opakowaniami i nadzieniem.
Wytnij końce po przekątnej od każdej rolki; Wytnij każdą rolkę po przekątnej na cztery kawałki (około 2 cale każda); ułóż na półmisku.
Połączyć pozostałe 2 łyżki sosu orzechowego i sosu sojowego w małej misce; ustawić w środku półmiska.
Posypać pozostałe 2 łyżki kolendry na sajgonki i sos do zanurzania. (Przystawki można przykryć i schłodzić do 2 godzin przed podaniem i mogą wytrzymać kolejne 2 godziny w temperaturze pokojowej bez wyschnięcia.)