Tajskie Przyprawione Tofu
Tajski przyprawione tofu może być dobry przepis, aby rozszerzyć swój repertuar przystawki. Ten przepis służy 2. Na $2.05 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i pescatarian przepis ma 272 kalorie, 11g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to Azjatyckie danie. Jeśli masz bulion warzywny, fasolę, tofu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Thai Vegetable Tofu Stir Fry / Thai Veg s, tajska zupa z tofu, jak zrobić tajską zupę z tofu, oraz Pad Thai z Tofu.
Instrukcje
* Lub użyć 4 uncje tofu plus tilapia filet lub bez kości, bez skóry piersi kurczaka pół.
Umieść tofu między warstwami ręczników papierowych i zważyć je z ciężką patelnią, aby usunąć nadmiar wody. Odstawić do odsączenia na 10 minut.
Połączyć pastę curry, cukier, i sos rybny; umieścić połowę tego sosu w zamykanej plastikowej torbie. (Jeśli używasz ryby lub kurczaka, podziel tę połowę sosu curry między 2 torebki-jeden dla tofu i jeden dla ryby lub kurczaka.)
Dodaj tofu i ryby lub kurczaka (jeśli jest używany), uszczelnić, i odstawić na 15 protokół. W rondlu, połączyć fasolkę szparagową, bulion, olej, i pozostałe curry. Dusić, aż fasola będzie miękka, o 5 protokół. Przykryj, aby się ogrzać.
Lekko posmaruj patelnię nieprzywierającą warzywnym sprayem do gotowania i umieść na średnim ogniu. Gdy gorące, dodać tofu i gotować, aż złoty, o 4 protokół na stronie.
Przełożyć na talerz obiadowy i przykryć. (Gotuj rybę lub kurczaka, jeśli używasz.)
Podawać z fasolką szparagową.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są doskonałym wyborem dla tajskich. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Raats Original Chenin Blanc z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
![Raats Original Chenin Blanc]()
Raats Original Chenin Blanc
Original Chenin jest wytwarzany bez użycia dębu, aby zachować "oryginalny", żywy charakter owocu fesh. Jest pełen soczystych smaków ananasa, golden delicious jabłek i cytrusów, z nutami imbiru, wiciokrzewu i kwiatu pomarańczy oraz pięknej mineralności. Ta jasna, smaczna oferta od mistrza Chenin Bruwer Raats rywalizuje z najlepszą Doliną Loary Chenin."Naprawdę czyste wykończenie, z białymi brzoskwiniami, wiciokrzewem i nutami mineralnymi, które prowadzą przez długie, dobrze zdefiniowane wykończenie. Jest tu też wielka chrupiąca kwasowość."Wine Spectator89 punktów