Thai Red Curry z Chutney Mango jest wegańskie przepis z 5 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 184 kalorie. Na 2,18 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób lubiło to indyjskie danie. Mieszanka chutney z mango, mąka, sok z limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez blog.fatfreevegan.com. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 64%, co jest solidne. Spróbuj Tajskie czerwone Curry z warzywami, Dip Curry i Mango Chutney, oraz Mango Chutney Kurczak Curry dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzać duży, nieprzywierający wok lub patelnię z sosem na średnim ogniu i dodać cebulę, paprykę i czosnek. Gotować, mieszając, aż cebula stają się miękkie, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
2
Dodaj mąkę, ciągle mieszając, i gotuj, mieszając i skrobając dno patelni, przez około 2 minuty, aż mąka zacznie brązowieć. Nadal mieszaj, dodając bulion warzywny, płatki nori, zmiażdżony ananas i pastę curry. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, o 20 protokół. Tymczasem, dodać tofu i marynaty do gorącej, non-stick Patelni. Gotować, delikatnie mieszając, aż cała ciecz odparuje. Nadal gotować bez mieszania, aż tofu jest rumiane z jednej strony; następnie włączyć go do brązowego ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kruszony Ananas
1/2 Szklanki Orzeszków Piniowych, Prażonych
Pasta Curry
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Śliwki Duszone Lub Inne Owoce
Nori
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Dodaj go do mieszanki curry. Powrót patelni na ciepło, i podsmażyć pokrojoną w kostkę cukinię, aż będzie miękka, ale nadal chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Biała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Dodaj go do mieszanki curry. Gotować curry przez około 5 Więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W Kostkę
5
Podawać na ryżu, posypane kiełkami fasoli i zwieńczone, jeśli chcesz, z salsą mango.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Krople Sosu Sojowego
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Zęby Przyrodzenia
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Szkielet Gruner Veltliner (1 litr) z oceną 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.