Tajski Sos Orzechowy
Sos orzechowy w stylu tajskim może być tylko sos, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 243 kalorie, 9g białka, oraz 18g tłuszczu. Na 34 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka czosnku, octu winnego ryżowego, curry w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 41%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Tajskie Warzywne Kaboby Z Pikantnym Sosem Orzechowym, Bezglutenowe Wegetariańskie Sajgonki Z Sosem Orzechowym W Stylu Tajskim, oraz Pieczony bakłażan po tajsku i groszek z sosem kokosowo-orzechowym.
Instrukcje
Wymieszać brązowy cukier, wino ryżowe i ocet ryżowy w małej misce, aż będzie gładka.
Połączyć mleko kokosowe i masło orzechowe w małym rondelku na małym ogniu.
Podgrzać i mieszać, aż masło orzechowe stopi się, uważając, aby nie dopuścić do wrzenia mleka kokosowego. Wymieszać mieszaninę cukru do mieszanki mleka kokosowego; wlać do miski; wymieszać w sosie sojowym, olej sezamowy, czosnek, sos chili, imbir i sos rybny.