Tagliolini con vongole e Zucchini (cienki makaron z małż i cukinii)
Tagliolini con vongole e Zucchini (cienki makaron z małżami i cukinią) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.68 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 469 kalorii, 17g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, cukinię, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 25 minut. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 51%. Podobne przepisy to Linguine z małż (Linguine con le Vongole), Małże Oreganato: Vongole Origanate, oraz Tagliatelle Con Vongole-Makaron Z Małymi Małżami.
Instrukcje
1 przepis podstawowe ciasto makaronowe, przepis następuje;
Moczyć małże w roztworze soli przez 2 godziny, kilkakrotnie zmieniając wodę i odrzucając osady, które osadzają się w wodzie.
Przygotować makaron według przepisu.
Rozwałkuj go do najcieńszego ustawienia na maszynie do walcowania makaronu,a następnie pokrój w wstążki o grubości 1/8 cala. Ustaw na tacy arkuszy posypane kaszą manną i przykryj czystymi, wilgotnymi ręcznikami do naczyń, aż będą gotowe do gotowania.
Doprowadzić 6 ćwiartek wody do wrzenia i dodać 2 łyżki soli.
W 12 do 14-calowej patelni saute rozgrzać 4 łyżki oliwy z oliwek na średnim ogniu.
Dodać czosnek i płatki chili i gotować 5 protokół.
Dodać cukinię i pomidory i nadal gotować, aż soki pomidorowe odparowały.
Dodaj małże i pokrywę wina i gotuj, aż małże zaczną się otwierać na parze.
Wrzuć makaron do wrzącej wody i gotuj 1 minutę.
Odcedzić i dodać do garnka z małż. Wrzucić, aż makaron są dobrze ubrane i sos jest odpowiednia konsystencja, dodać pietruszkę i podawać.
PODSTAWOWE CIASTO MAKARONOWE
Kopiec 3 1/2 szklanki mąki w środku dużej drewnianej deski do krojenia. Zrobić dobrze w środku mąki i dodać jajka i oliwę z oliwek. Za pomocą widelca ubijaj jajka i olej i zacznij włączać mąkę, zaczynając od wewnętrznej krawędzi studni.
W miarę poszerzania studni, wypychaj mąkę z podstawy Kopca, aby zachować kształt studni. Ciasto zbierze się, gdy połowa mąki zostanie włączona. Zacznij ugniatać ciasto obiema rękami, używając dłoni. Gdy masz spójną masę, usuń ciasto z planszy i zeskrobać i wyrzucić resztki bitów. Lekko przełożyć płytę i kontynuować ugniatanie przez 6 minut. Ciasto powinno być elastyczne i trochę lepkie. Zawiń ciasto w plastik i pozostaw na 30 minut w temperaturze pokojowej.
Rolka lub kształt według potrzeb.