Tagliatelle z cytryną
Tagliatelle z cytryną może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $3.05 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 582 kalorie. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz crème fraîche, sól i pieprz, tagliatelle, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Tagliatelle al Sugo di Funghi (Tagliatelle z grzybowym Ragu), Tagliatelle z cytrynową wieprzowiną, oraz Tagliatelle z cukinią, cytryną i chilli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować tagliatelle we wrzącej osolonej wodzie, aż al dente.
Podczas gotowania makaronu zetrzyj skórkę z cytryny i wyciśnij sok z 1 cytryny.
W rondlu rozgrzewamy oliwę, dodajemy skórkę i gotujemy na małym ogniu przez 2 minuty.
Dodać crème fraîche i doprowadzić do wrzenia; wlać zarezerwowany sok z cytryny i doprowadzić do wrzenia ponownie.
Gdy śmietana zacznie gęstnieć, dodaj parmezan, doprawij do smaku, dobrze wymieszaj i gotuj przez kolejną minutę.
Dodać odsączony makaron i wymieszać.
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
From When French Women Cook by Madeleine Kamman, ©2004 by Madeleine Kamman. Wydany przez Ten Speed Press. Madeleine Kamman urodziła się w Paryżu i rozpoczęła karierę kulinarną w 1940 roku w restauracji swojej ciotki w regionie Touraine we Francji. Ceniony instruktor kulinarny od 1962 roku, Kamman napisał dwie inne książki: kolacja na czas i Nowy Making of a Cook.