Tagliatelle con Funghi e Prosciutto (makaron wstążkowy z pieczarkami i Prosciutto)

Tagliatelle con Funghi e Prosciutto (makaron wstążkowy z pieczarkami i Prosciutto) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 14,33 zł / porcja, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 971 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Udaj się do sklepu i odebrać borowiki, cebula, sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Tagliatelle al Sugo di Funghi (Tagliatelle z grzybowym Ragu), Tagliatelle z Prosciutto i szparagami, oraz Tagliatelle z Prosciutto i pomarańczą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotować ciasto makaronowe według przepisu.
Rozwałkuj go do najcieńszego ustawienia na maszynie do walcowania makaronu,a następnie wytnij powstały arkusz na wstążki o szerokości 1/4 cala.
Umieść wstążki na tacy z posypaną kaszą manną i odstaw na bok, przykryte czystymi, wilgotnymi ręcznikami kuchennymi, aż będą gotowe do gotowania.
Doprowadzić 6 ćwiartek wody do wrzenia i dodać 2 łyżki soli. W 12 do 14-calowej patelni saute rozgrzać olej, aż do palenia.
Dodać cebulę, czosnek i płatki chili i gotować, aż światło złoty kolor i zwiędły, 3 do 4 protokół.
Dodać grzyby i saute na dużym ogniu 5 minut, aż złoty kolor. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Upuść tagliatelle do wrzącej wody i gotować 1 minutę.
Odcedzić makaron, zachować płyn do gotowania, i dodać do patelni z grzybami. Wrzucić na dużym ogniu 1 minutę, aby pokryć makaron, dodając odrobinę wody do gotowania, jeśli to konieczne, aby sos nie był zbyt "ciasny".
Dodać prosciutto i wrzucić do wymieszania.
Podawać natychmiast w 4 rozgrzanych miseczkach makaronu, posypanych Parmigiano-Reggiano.
Kopiec 3 1/2 szklanki mąki w środku dużej drewnianej deski do krojenia. Zrobić dobrze w środku mąki i dodać jajka i oliwę z oliwek. Za pomocą widelca ubijaj jajka i olej i zacznij włączać mąkę, zaczynając od wewnętrznej krawędzi studni.
W miarę poszerzania studni, wypychaj mąkę z podstawy Kopca, aby zachować kształt studni. Ciasto zbierze się, gdy połowa mąki zostanie włączona.
Zacznij ugniatać ciasto obiema rękami, używając dłoni. Gdy masz spójną masę, usuń ciasto z planszy i zeskrobać i wyrzucić resztki bitów. Lekko przełożyć płytę i kontynuować ugniatanie przez 6 minut. Ciasto powinno być elastyczne i trochę lepkie. Zawiń ciasto w plastik i pozostaw na 30 minut w temperaturze pokojowej.
Rolka lub kształt według potrzeb.