Tagine warzywny z ciecierzycą i rodzynkami
Tagine warzywny z ciecierzycą i rodzynkami zajmuje ok. 30 minut od początku do końca. To danie główne ma 425 kalorii, 18g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 1,64 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka pomidorów, bulion warzywny, cukinia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 489 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie dieta. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 99%, to danie jest niesamowite. Tagine z warzywami korzeniowymi ze słodkimi ziemniakami, marchewką, rzep i ciecierzycą pieczoną w przyprawach, Tagine z warzywami korzeniowymi ze słodkimi ziemniakami, marchewką, rzep i ciecierzycą pieczoną w przyprawach, oraz Tagine z kurczaka z rodzynkami i pistacjami są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzać olej na patelni, a następnie smażyć cebulę przez 5 minut, aż będzie miękka. Wymieszać przyprawy.
Dodać cukinię, pomidory, ciecierzycę, rodzynki i bulion, a następnie doprowadzić do wrzenia. Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut. Groszek wymieszać i gotować jeszcze 5 min.
Do podania posypać kolendrą.