Tagine jagnięcy ze śliwkami, morelami i warzywami

Tagine jagnięcy ze śliwkami, morelami i warzywami
Jagnięcina Tagine ze śliwkami, morelami i warzywami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 4,14 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 588 kalorii, 59G białka, oraz 20 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jeśli masz zmielony imbir, śliwki, cynamon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cynamon można śledzić to danie główne z Krówka Cynamonowa jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tagine jagnięcy ze śliwkami, Tagine jagnięcy ze śliwkami i cynamonem, oraz Tagine z jagnięciny ze śliwkami, migdałami i przyprawami LaKama dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pokrój jagnięcinę z kości, zachowując kości, a następnie pokrój mięso na 1-calowe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
MięsoMięso
2
Rozgrzać 1/2 łyżki oleju w ognioodpornej szerokiej płytkiej zapiekance z ciasną pokrywką na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie gorąco, ale nie pali. Brązowe mięso ze wszystkich stron w 2 partiach, przenosząc do talerza, jak rumiane. Brązowe kości i przenieść do płyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
3
Dodaj pozostałą 1/2 łyżki oleju do tagine i gotować cebulę, mieszając, aż zmięknie. Powrót mięsa i kości do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
MięsoMięso
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tajine PotTajine Pot
GarnekGarnek
4
Wymieszać z wodą, szafranem, solą i pieprzem i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować mieszaninę, pokryte, mieszając od czasu do czasu, aż jagnięcina jest miękka, o 1 1/4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
PieprzPieprz
WodaWoda
JagnięcinaJagnięcina
SólSól
5
Przełożyć jagnięcinę na czysty talerz i dodać mięso z kości jagnięcych, odrzucając kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kości JagnięceKości Jagnięce
JagnięcinaJagnięcina
MięsoMięso
6
Dodaj marchew i słodki ziemniak do garnka, następnie dusić, przykryte, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa są ledwo miękkie, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie ZiemniakiSłodkie Ziemniaki
WarzywaWarzywa
MarchewMarchew
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
7
Dodaj imbir, cynamon, śliwki, morele i Kabaczek, a następnie Duś na wolnym ogniu, przykryte, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa i owoce będą miękkie, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
MorelaMorela
CynamonCynamon
OwoceOwoce
ImbirImbir
śliwkiśliwki
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
8
Powrót jagnięcinę do gulaszu i dodać miód. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową i dusić na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając, 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
PieprzPieprz
MiódMiód
JagnięcinaJagnięcina
SólSól
GulaszGulasz

Wyposażenie

TrudnośćEkspert
Gotowe W25 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia60
Magazyn