Tagine jagnięcy ze śliwkami, morelami i warzywami
Jagnięcina Tagine ze śliwkami, morelami i warzywami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 4,14 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 588 kalorii, 59G białka, oraz 20 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jeśli masz zmielony imbir, śliwki, cynamon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cynamon można śledzić to danie główne z Krówka Cynamonowa jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tagine jagnięcy ze śliwkami, Tagine jagnięcy ze śliwkami i cynamonem, oraz Tagine z jagnięciny ze śliwkami, migdałami i przyprawami LaKama dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój jagnięcinę z kości, zachowując kości, a następnie pokrój mięso na 1-calowe kawałki.
Rozgrzać 1/2 łyżki oleju w ognioodpornej szerokiej płytkiej zapiekance z ciasną pokrywką na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie gorąco, ale nie pali. Brązowe mięso ze wszystkich stron w 2 partiach, przenosząc do talerza, jak rumiane. Brązowe kości i przenieść do płyty.
Dodaj pozostałą 1/2 łyżki oleju do tagine i gotować cebulę, mieszając, aż zmięknie. Powrót mięsa i kości do garnka.
Wymieszać z wodą, szafranem, solą i pieprzem i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować mieszaninę, pokryte, mieszając od czasu do czasu, aż jagnięcina jest miękka, o 1 1/4 godziny.
Przełożyć jagnięcinę na czysty talerz i dodać mięso z kości jagnięcych, odrzucając kości.
Dodaj marchew i słodki ziemniak do garnka, następnie dusić, przykryte, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa są ledwo miękkie, o 10 protokół.
Dodaj imbir, cynamon, śliwki, morele i Kabaczek, a następnie Duś na wolnym ogniu, przykryte, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa i owoce będą miękkie, około 5 minut.
Powrót jagnięcinę do gulaszu i dodać miód. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową i dusić na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając, 5 minut.