Tagine jagnięcy z ciecierzycą i morelami

Tagine jagnięcy z ciecierzycą i morelami
Ten przepis służy 8 i kosztuje 79 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 234 kalorie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz pomidory, laskę cynamonu, morele i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Marokański Tagine z ciecierzycą i suszonymi morelami, Perliczka tagine z ciecierzycą, kabaczkiem i morelami, oraz Pyszny Tagine jagnięcy z morelami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średnim rondlu ułożyć ciecierzycę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiecierzycaCiecierzyca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj wodę do pokrycia przez 2".
3
Odstawić na noc.
4
Odcedzić ciecierzycę; wrócić do tego samego.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiecierzycaCiecierzyca
5
Dodaj 2 całe ząbki czosnku i kij cynnamon.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
6
Dodaj wodę do pokrycia przez 2".Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do średniai gotować na wolnym ogniu, aż ciecierzyca będą miękkie, o 45 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiecierzycaCiecierzyca
WodaWoda
7
Odcedzić; odstawić.
8
Tymczasem rozgrzać olej w dużym ciężkim potover średnio-wysokie ciepło. Jagnięcinę przyprawić solą i pieprzem. Praca w partiach, brownlamb ze wszystkich stron, około 4 minut na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
JagnięcinaJagnięcina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
9
Przełożyć jagnięcinę do średniej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
10
Dodać onionto garnek; zmniejszyć ogień do średniej, doprawićsaltem i pieprzem, i smażyć na miękko iz początku, aby się złocisty, o 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
11
Dodać posiekany czosnek, Ras-el-Hanout, andginger. Mieszać przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ras El HanoutRas El Hanout
CzosnekCzosnek
12
Dodaj pomidory ilamb z nagromadzonymi sokami. Doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
13
Dodaj 2 1/2 szklanki wywaru. Wróć do oleju, zmniejsz ciepło do niskiego, częściowo przykryj iimmer, mieszając od czasu do czasu, aż jagnięcina będzie trwała, około 1 godziny 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
JagnięcinaJagnięcina
14
Wymieszać z ciecierzycą; dusić do ogrzania, około 10 minut. Wymieszać morele;dusić do ogrzania przez, o 5 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
CiecierzycaCiecierzyca
MorelaMorela
15
Łyżka kuskusu na dużą, płytką płytkę, tworząc dużą studnię w środku. Łyżka do środka.
Składniki, których będziesz potrzebować
KuskusKuskus
16
Posypać kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia28
Magazyn